Paula Bronsveld

Paula Bronsveld

Functie:
Clustermanager klimaat en luchtkwaliteit
Paula Bronsveld

Paula is een gedreven en enthousiaste projectleider en clustermanager op het gebied van klimaat en luchtkwaliteit met 20 jaar ervaring in het wetenschappelijk onderzoek over diverse onderwerpen.

Paula is afgestudeerd als sterrenkundige en gepromoveerd op het gebied van dunne film zonnecellen. Ze werkte 12 jaar aan de ontwikkeling van innovatieve kristallijn silicium zonnecellen, waarna ze in 2020 binnen TNO de overstap maakte naar haar huidige onderwerp bij de unit CEE. Al meer dan 10 jaar vervult ze ook de rol van projectleider en is ze met regelmatig succes betrokken bij de acquisitie, aansturing en afronding van onderzoeksprojecten met Nederlandse en internationale consortia.

Paula geeft sturing aan het clusterteam Klimaat en Luchtkwaliteit, dat zich richt op de innovatie van metingen en modellen van het "ABC" van de atmosferische emissies: Air Quality (o.a. fijnstof), Biodiversity (stikstof) en Climate Change (broeikasgassen). Binnen dit cluster brengt TNO de bronnen en effecten van gezondheidsrelevant fijnstof, reactieve stikstofsoorten en broeikasgassen in kaart. Op basis van hiervan en met behulp van nieuwe experimentele faciliteiten en satellietgegevens worden emissiemonitoringstrategieën ontwikkeld.
Belangrijke speerpunten van het team zijn o.a. het werk in het Ruisdael Observatorium (www.Ruisdael.nl) en de Cabauw meetmast, het meetnetwerk in en om de stad Eindhoven (fieldlab emissiemonitoring) en de bijdrage aan CAMS (https://atmosphere.copernicus.eu/).

Petten

Westerduinweg 3
1755 LE Petten

Postadres

Postbus 15
1755 ZG Petten

Bekijk route