Shari Finner

Shari Finner

Functie:
Projectmanager Cyber Security
Shari Finner

“Je leert het meest als je uit je comfortzone stapt” - Toen Shari Finner besloot verder te willen kijken dan de academische wereld, hoorde ze van het TNO traineeprogramma. Nu onderzoekt ze welke rol en welk onderzoeksgebied haar het beste liggen.

“Ik heb Natuurkunde gestudeerd in Dortmund en mijn PhD gedaan in Eindhoven. Een loopbaan in de academische wereld lag in de lijn der verwachting. Ware het niet het steeds duidelijker voor me werd dat ik niet alleen maar fundamenteel onderzoek wil doen. Onderzoek is pas iets waard als het ergens landt en een toepassing krijgt. Anders kun je er ook niet op voortborduren. Ik ben op zoek gegaan naar een werkgever die deze visie deelt en waar ik de kans krijg te ontdekken waar mijn hart ligt. Het traineeprogramma van TNO helpt me hierbij.”

Complimenten

“De afdeling Sustainable Transport & Logistics was mijn eerste traineespot. Misschien niet de meest voor de hand liggende keuze voor een natuurkundige, maar het leek me een fascinerend onderzoeksgebied.

Onderzoek is pas iets waard als het ergens landt en een toepassing krijgt.

Het hoogtepunt van deze acht maanden was de presentatie die ik heb gegeven aan veertig experts uit de maritieme industrie. Deze ging over onze supply chain analyse voor de toevoer van methanol naar de Nederlandse havens, als duurzame brandstof voor zeeschepen. Ik kreeg complimenten voor zowel de inhoud als mijn manier van presenteren. Extra leuk, omdat ik hier altijd veel aandacht aan besteed. Zo heb ik mijn promotieonderzoek over geleidende plastics destijds gepresenteerd in een dans.”

Projectmatig werken

“Ook enorm leerzaam zijn de traineeprojecten die we samen doen. We hebben onder meer een infographic en workshop framework ontwikkeld over projectmatig werken, iets wat veel startende TNO’ers nieuw is. In een ander project hebben we een onboarding-template ontwikkeld waarmee startende TNO’ers leren hoe het acquisitieproces in elkaar steekt en welke stappen, rollen en verantwoordelijkheden hierbij horen. HR en het kernteam business development hebben hier veel interesse in.”

Wat wil jij?

“Nu werk ik als business developer voor Cyber Security in het marktteam van ICT. Een totaal ander vakgebied, en ook de rol die ik hier vervul is nieuw voor me. Dat is heel uitdagend en leuk tegelijk.

Ik wil mijn traineeprogramma graag afronden in een projectleidersrol. Op welke afdeling dat is, daar heb ik al wel ideeën over. Je zoekt als trainee zelf je tweede en derde spot, al dan niet met ondersteuning van de traineemanager en andere trainees. Verder organiseren we speeddating events met researchmanagers om kennis te maken en te verkennen of er wederzijds interesse is. Het is aan jou om voor jezelf helder te krijgen wat je het liefst wilt en dit ook duidelijk aan te geven in de gesprekken die je hebt. Stap uit je comfortzone, is mijn advies. Dan leer je het meest!”

Na dit interview vond Shari haar derde traineespot bij de scheikundige afdeling Material Solutions. Inmiddels heeft ze haar traineeship afgerond en is ze werkzaam als projectmanager Cyber Security Technologies in de unit ICT.

Eindhoven - High Tech Campus 25

High Tech Campus 25
5656 AE Eindhoven

Postadres

Postbus 6235
5600 HE Eindhoven