ECN nu TNO
In 2018 zijn onderzoeksorganisaties ECN en TNO samengegaan. Toenmalig minister Kamp kondigde in september 2016 de krachtenbundeling aan van TNO en ECN in één energieonderzoekscentrum onder de verantwoordelijkheid van TNO.
Krachtenbundeling
Door deze krachtenbundeling is een internationaal centre of excellence voor energie- en materiaalvraagstukken ontstaan. Met ruim 700 onderzoekers en onderzoeksfaciliteiten van wereldklasse.
Energie- en materialentransitie versnellen
Een duurzame toekomst is de enige toekomst. Meer dan ooit is duidelijk dat de energie- en de materialentransitie versneld moeten worden gerealiseerd om de klimaatdoelstellingen van 2030 en 2050 te halen.
TNO zet zich in om bedrijven en instellingen in binnen- en buitenland energiebesparender, innovatiever en competitiever maken. Daarbij werken we met partners, passen we onderzoek toe en ontwikkelen we innovaties en beleid waarmee de overheid, het bedrijfsleven en de industrie versneld kunnen verduurzamen.
Om versneld een duurzame samenleving voor iedereen mogelijk te maken, werken onderzoekers en experts van TNO binnen 6 samenhangende innovatieprogramma’s die aansluiten bij de Energieagenda en het Regeerakkoord.
Een duurzame toekomst is de enige toekomst
Onze ambitie is om samen met kennisinstellingen, bedrijven en de overheid de energietransitie te versnellen. Lees meer over onze innovatieprogamma's.
Laat je verder inspireren
Waterstof ontwikkelingen in volle gang in de energie- en materialentransitie
Wat valt er te vertellen over de toekomst van groene waterstof? Welke rol speelt het de komende decennia in de energietransitie? Een gesprek met TNO-waterstof experts Marcel Weeda en Lennart van der Burg.


Tijdmakers: Van zeewierplaag op de stranden naar nuttige grondstoffen
In deze aflevering van TNO Tijdmakers stellen we je voor aan Luisa Flechas, business developer biogebaseerde en circulaire technologieën. Luisa laat je zien hoe we bij TNO zeewier gebruiken voor de productie van chemicaliën en materialen.


Op een duurzame manier plastics produceren uit CO2: vanaf 2030 kan het
Onze ambitie voor 2030: plastics circulair produceren zonder CO2 uitstoot, maar mét CO2 o.a. als grondstof. Dit gaan we mogelijk maken. Hoe? Lees meer


Tijdmakers: een gezondere wereld zonder microplastics
Tussen 11 en 15 juni 2023 kwam de Ocean Race op bezoek in Den Haag. TNO was erbij en gaf toelichting op microplasticsmetingen tijdens de race.


De duurzame toekomst van de Nederlandse woningvoorraad in beeld
PBL en TNO hebben samen het open source model Hestia ontwikkeld. Het bevat de energetische staat van alle woningen in ons land en kan maatregelen door zowel eigenaren als overheid doorrekenen op de effecten daarvan.

