Holst Centre: innovaties versnellen

Innovatie is de sleutel is tot een gezondere en duurzamere wereld. Om de wereldwijde maatschappelijke uitdagingen van morgen aan te pakken, moeten we de nieuwste innovaties verbinden met de bedrijven die deze innovaties tot leven kunnen brengen. Dat is het doel van Holst Centre.

Een uniek innovatiecentrum

In 2005 kwamen TNO en imec (België) met de steun van lokale, regionale en nationale overheden samen om een plek te creëren waar ze hun expertise in konden zetten om wereldwijde maatschappelijke uitdagingen op te lossen. Zo ontstond Holst Centre.

Met meer dan 180 medewerkers uit 28 landen werkt Holst Centre samen met industriële partners in meer dan 80 projecten. In elk project combineren verschillende partners hun kennis en expertise en passen zij dit toe om technologische uitdagingen aan te gaan. En om de nieuwste innovaties om te zetten in oplossingen voor een gezondere, duurzamere wereld.

Holst Centre is een van de weinige innovatiecentra die expertise op het gebied van draadloze sensortechnologie en flexibele elektronica onder één dak combineert. Het is vooral waardevol omdat het partners helpt demonstratiemodellen en prototypes te ontwikkelen die een 'proof-of-concept' bieden. Hiermee kunnen bedrijven technologieën omzetten in ultramoderne, nieuwe producten en productieprocessen. De kennisoverdracht die tijdens de samenwerking plaatsvindt, maakt elk partnerbedrijf sterker. Vaak leidt dit tot hogere omzetten en nieuwe banen.

2 innovatiemodellen

Meestal werkt Holst Centre in een preconcurrentieel open innovatiemodel. Dit leidt tot snellere, goedkopere en effectievere innovaties. Dit beperkt de risico's en maakt een snelle time-to-market mogelijk. Industriële partners combineren hun eigen onderzoek en innovatie (R&D) met gedeelde R&D om alle aanwezige expertise te benutten in een gestructureerde en professionele setting. De partners werken met op maat gemaakte overeenkomsten die de belangen van elke partner beschermen. Zo biedt de gedeelde innovatie hele industrieën de ruimte om vooruit te komen.

Soms is één bedrijf in staat om de technologieoverdracht en de industriële toepassing van de resultaten van het gezamenlijke onderzoek te versnellen. In die gevallen gaat Holst Centre een relatie aan met slechts één partner. Wanneer een innovatie een hoger technologierijpheidsniveau heeft bereikt, of een mkb een kortere R&D-periode heeft, versnellen deze een-op-eenrelaties de doorlooptijd. In deze gevallen zorgt Holst Centre dat er toegespitste partnerschappen en IP-overeenkomsten tot stand komen.

Laat je verder inspireren

417 resultaten, getoond 16 t/m 20

Vacature niet gevonden

Informatietype:
Artikel

Dit is de pagina die je ziet als een vacature niet meer beschikbaar blijkt te zijn.

Inclusieve bedrijfsmodellen op basis van samenwerking bevorderen opschaling van kleine bedrijven

Informatietype:
Artikel

In lage- en middeninkomenslanden is ondernemerschap dé oplossing voor jeugdwerkloosheid en humanitaire innovaties. Maar kleine bedrijven hebben moeite om te overleven of zelfs om op te schalen. Wij hebben een 5-stappen-aanpak ontwikkeld om bedrijven te helpen deze problemen op te lossen en duurzaam te ondernemen met een enorme maatschappelijke impact.

Opleiding van professionals voor duurzame energie in Indonesië

Informatietype:
Artikel

De snel groeiende capaciteit voor duurzame energie biedt grote zakelijke en professionele kansen – als de betrokken partijen er klaar voor zijn. Politeknik Negeri Bali (PNB) en TNO zijn daarom samen een opleidingscentrum voor duurzame energie aan het opzetten.

Autonome shuttles

Informatietype:
Artikel

Shuttles kunnen het openbaar vervoer toegankelijker, duurzamer en veiliger maken. We ontwikkelden autonome shuttles met omgevingsbewustzijn. Lees meer.

Duurzame energie

Informatietype:
Artikel

TNO zet zich in voor schone, betrouwbare en moderne energiebronnen, onder meer door gebruik te maken van de mogelijkheden van decentrale duurzame energieoplossingen. Onze ambitie is om 50.000 huishoudens in lage- en middeninkomenslanden binnen vier jaar toegang te geven tot betaalbare duurzame energie.