Direct naar de inhoud

SDG 3 | GOEDE GEZONDHEID EN WELZIJN

SDG 3 gaat over het verzekeren van een gezond leven en het bevorderen van welzijn voor iedereen op alle leeftijden. Belangrijke pijlers zijn het voorkomen van vroegtijdige sterfte door overdraagbare- en niet-overdraagbare ziekten, en psychische aandoeningen. Onze unit Gezond Leven richt zich op vier domeinen; Jongeren, Werk, Biomedische Gezondheid en Digitale Levensstijl. Ook andere units, zoals Energietransitie en Industrie, houden rekening met de impact van hun werk op de gezondheid van een bevolking.

IMPACT: Corona TNO Sneltest

We ontwikkelden een snelle, goedkope en betrouwbare coronatest die binnen een uur het COVID-19 virus kan opsporen.

Lees meer >

IMPACT: D-SCORE: NEDERLANDSE JEUGDGEZONDHEIDSZORG GAAT INTERNATIONAAL

D-score: Dutch youth health care goes international

Om achterstanden in de ontwikkeling van kinderen te voorkomen, hebben we een systeem nodig waarmee we de ontwikkeling kunnen volgen. Daarom hebben we de D-score ontwikkeld. Deze vormt nu de wetenschappelijke ruggengraat voor het integreren van metingen rondom de ontwikkeling van kinderen uit andere landen.

Lees meer >

IMPACT: DELTA DIAGNOSTICS | BIOSENSOREN GAAN WERELDWIJD LEVENS REDDEN

Delta Diagnostics | Biosensoren gaan wereldwijd levens redden

TNO is vergevorderd met de ontwikkeling van een biosensor. Dit is een klein apparaatje dat een druppel bloed kan analyseren om vast te stellen of iemand is blootgesteld aan zenuwgas, een infectieziekte heeft of een hartaanval heeft gehad. Delta Diagnostic is onze spin-off die de sensor momenteel van het laboratorium naar de markt brengt.

Lees meer >

In DE media:

Infographic

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.