Direct naar de inhoud

SDG 8 | FATSOENLIJK WERK EN ECONOMISCHE GROEI

De bevordering van inclusieve, duurzame economische groei en fatsoenlijk werk staat centraal bij SDG 8. Enerzijds zijn hiervoor technologische innovaties nodig om de economische productiviteit te verhogen. Anderzijds zijn goede arbeidsomstandigheden en een veilige werkomgeving belangrijk. Onze onderzoeksgroepen Work & Health en Sustainable Productivity werken aan oplossingen en kennis om mensen in staat te stellen zo lang en gezond, betrokken en productief mogelijk te werken.

IMPACT: House of Skills

House of Skills

De arbeidsmarkt verandert snel, waardoor vraag en aanbod niet op elkaar aansluiten. Samen met partners hebben we House of Skills ontwikkeld. Deze digitale tool helpt om richting een flexibele arbeidsmarkt met gelijke kansen te gaan door te focussen op vaardigheden in plaats van diploma's.

Lees meer >

IMPACT: OPLOSSINGEN CREËREN OM DE JEUGDWERKLOOSHEID IN AFRIKA AAN TE PAKKEN

Creating solutions to tackle Africa’s youth unemployment

We hebben de werkloosheid in Nederland aangepakt en hebben onze eerste stappen gezet om onze expertise toe te passen in Afrika ten zuiden van de Sahara, terwijl we nieuwe partnerschappen aangaan om de kansen op werk voor jongeren en vrouwen in de regio te vergroten.

Lees meer >

IMPACT: ARBEIDSMONITORINGPROGRAMMA - COVID-19

Labor Monitoring Program – COVID-19 Impact

De arbeidssituatie van de Nederlandse beroepsbevolking verandert voortdurend. Wij onderzoeken deze veranderingen en de gevolgen daarvan voor de productiviteit, innovatiekracht en gezondheid van werknemers. Tijdens COVID-19 houden we bij wat de korte- en langetermijneffecten zijn van de lockdown voor de Nederlandse beroepsbevolking.

Lees meer >

IMPACT: POSITION PAPER 'EXOSKELETTEN VOOR FYSIEK ZWAAR WERK'

Position Paper ‘Exoskeletten voor fysiek zwaar werk’

Een exoskelet is een nieuwe technologie die de fysieke belasting van werknemers in bijvoorbeeld hun armen of onderrug kan verminderen. Wij publiceerden een position paper over exoskeletten om inzicht te geven in de huidige stand van deze technologie.

Lees meer >

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.