Direct naar de inhoud

SDG 9 | INDUSTRIE, INNOVATIE EN INFRASTRUCTUUR

SDG 9 gaat over het opbouwen van veerkrachtige infrastructuur, het bevorderen van duurzame industrialisatie en het stimuleren van innovatie. Infrastructuur - in termen van mobiliteit, logistiek en het delen van kennis - is van fundamenteel belang om vooruitgang te boeken in veel van de andere SDG's.

Onze expertisegroep Mobiliteit en logistiek wil het welzijn van de samenleving en het concurrentievermogen van bedrijven verbeteren door de veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid van mobiliteit en logistiek te bevorderen. Een andere belangrijke pijler van deze SDG, is het moderniseren van infrastructuur en het aanpassen van industrieën om ze duurzaam te maken. Binnen onze unit Energietransitie hebben we vier routes naar een duurzame en circulaire industrie ontwikkeld.

IMPACT: 5G NetwErk

5G Network

Wij hebben een van de eerste 5G-testnetwerken in Europa gelanceerd. Met de geavanceerde mogelijkheden van dit netwerk, kunnen we de innovatieambities van de telecomindustrie en andere markten ondersteunen.

Lees meer >

IMPACT: STEPWISE and FReSMe-projects

STEPWISE and FReSMe-projects

De STEPWISE- en FReSMe-projecten zijn gericht op het aantonen van geavanceerde CO2-verwijderingstechnologie in de ijzer- en staalindustrie, waardoor de CO2-voetafdruk van de staalproductie wordt verkleind.

Lees meer >

IMPACT: ORCA

ORCA

Het Europese project ORCA richt zich op hybride vrachtwagens die 40 procent minder koolstofdioxide uitstoten en toch niet duurder zijn dan het traditionele vrachtwagenverkeer.

Lees meer >

IMPACT: SLIMME DATAFABRIEK VOOR LOGISTIEK

Smart Data Factory for Logistics

Samen met een aantal partners ontwikkelen we de Smart Data Factory voor de logistiek. Hierin wordt vastgelegd hoe logistieke informatie wereldwijd digitaal kan worden uitgewisseld en gebruikt op een uniforme, veilige en betrouwbare manier.

Lees meer >

In DE media:

Infographic

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.