TNO: partner in Maritiem & Offshore

sector-maritiem

Hoe TNO de maritiem en offshore-sector verder brengt

De transitie naar netto emissievrije operatie in het maritieme en offshore domein vereist baanbrekende innovaties en alternatieve ontwerpen die verder gaan dan de bestaande regelgeving en de stand van de techniek.

Daartoe ondersteunt TNO de industrie bij het ontwikkelen van veilige, efficiënte en duurzame oplossingen. Denk hierbij aan innovaties in de bouw en onderhoud van offshore windturbines, ontwikkeling van drijvende offshore zonne-energie en oplossingen voor veilig en efficiënt gebruik van alternatieve brandstoffen zoals waterstof en methanol.

Onze unieke bijdrage is het bieden van een integrale aanpak waarbij numerieke modellen worden gecombineerd met experimentele validatie in het lab en in het veld. Hierbij ligt de focus op constructief gedrag, levensduur van systemen en constructies, aandrijflijn ontwikkeling en emissiemetingen.

Ook samenwerken met TNO?

Richard Pijpers

Ook samenwerken met TNO?

Neem contact op met Richard PijpersNeem contact op

Maritiem Masterplan: 30 - 40 betrouwbare klimaatneutrale schepen in 2030

TNO en MARIN hebben een bijdrage geleverd aan het opzetten van het Maritiem Masterplan. Samen met de Nederlandse maritieme sector de O&D (Ontwikkeling en Demonstratie) willen zij projecten van het Maritiem Masterplan uitvoeren. Met als doel: 30 tot 40 betrouwbare, concurrerende en modulaire klimaatneutrale schepen in 2030! Lees meer in de flyer.

wind-op-zee-tno

Maritieme constructies: efficiëntie en veiligheid op zee

Hoe bouw je een fundatie op zee, zoals voor een windturbine of drijvende zonnepanelen? Zeker nu offshore windturbines steeds groter worden, vraagt dat om actuele kennis van geluid bij het heien, bescherming tegen corrosie en toepassing van lichtere materialen. Met testopstellingen en simulaties helpen we de industrie om grenzen te verleggen.

Onderzoek

Wat TNO voor jou kan betekenen

Wil je een onderneming starten, maar heb je wetenschappelijke onderbouwing nodig? TNO helpt je bij onderzoek.

Innovatie

Daarom TNO

Wil je een product of dienst ontwikkelen, maar heb je de faciliteiten of middelen er niet voor? TNO helpt je bij de ontwikkeling.

Samenwerken

Daarom TNO

Ben je op zoek naar samenwerkingen in de maritieme sector? TNO geeft je graag advies.

Wil je weten hoe je kunt samenwerken met TNO?

Innovaties creëren is een zaak van samenwerken. Dat kan alleen met partners. Daarom werken we jaarlijks met zo’n 3.000 grote multinationals, mkb, universiteiten, kennisinstellingen en overheden, in binnen- en buitenland, aan gezamenlijke uitdagingen.

Laat je verder inspireren

1 resultaat

Werkelijke methaanuitstoot schepen op LNG hoger dan huidige regelgeving veronderstelt

Informatietype:
Nieuws
25 januari 2024
Oproep aan beleidsmakers om de standaardwaarde voor de methaanslip van het meest gangbare type LNG-motor te verhogen tot ten minste 6%