TNO: partner in Maritiem & Offshore

sector-maritiem

Hoe TNO de maritieme sector verder brengt

TNO richt zich op het ontwikkelen van efficiëntie en veiligheid op zee. Zo innoveren we in de aanleg van offshore windturbines en drijvende zonnepanelen, maar ook ontwikkelen we nieuwe meettechnieken en sensoren om inspecties efficiënter en veiliger uit te kunnen voeren. Lees hoe TNO de maritieme sector verder brengt.

wind-op-zee-tno

Maritieme constructies: efficiëntie en veiligheid op zee

Hoe bouw je een fundatie op zee, zoals voor een windturbine of drijvende zonnepanelen? Zeker nu offshore windturbines steeds groter worden, vraagt dat om actuele kennis van geluid bij het heien, bescherming tegen corrosie en toepassing van lichtere materialen. Met testopstellingen en simulaties helpen we de industrie om grenzen te verleggen.

Onderzoek

Wat TNO voor jou kan betekenen

Wil je een onderneming starten, maar heb je wetenschappelijke onderbouwing nodig? TNO helpt je bij onderzoek.

Innovatie

Daarom TNO

Wil je een product of dienst ontwikkelen, maar heb je de faciliteiten of middelen er niet voor? TNO helpt je bij de ontwikkeling.

Samenwerken

Daarom TNO

Ben je op zoek naar samenwerkingen in de maritieme sector? TNO geeft je graag advies.

Wil je weten hoe je kunt samenwerken met TNO?

Innovaties creëren is een zaak van samenwerken. Dat kan alleen met partners. Daarom werken we jaarlijks met zo’n 3.000 grote multinationals, mkb, universiteiten, kennisinstellingen en overheden, in binnen- en buitenland, aan gezamenlijke uitdagingen.

Laat je verder inspireren

1 resultaat

Werkelijke methaanuitstoot schepen op LNG hoger dan huidige regelgeving veronderstelt

Informatietype:
Nieuws
25 januari 2024
Oproep aan beleidsmakers om de standaardwaarde voor de methaanslip van het meest gangbare type LNG-motor te verhogen tot ten minste 6%