Ballistische prestaties en persoonlijke bescherming

Thema:
Protection, munitions and weapons

Welke verwondingen zijn te verwachten na een kogelinslag op een helm? Wat zijn de effecten van een kogel, explosie of granaat (IED) op de mens? Welke bescherming biedt een kogelwerend vest en hoe kan de bescherming worden verbeterd? Kunnen haalbare eisen worden geformuleerd voor persoonlijke beschermingsmiddelen bij een bepaald dreigingsspectrum?

Dit is slechts een kleine greep uit de vragen die TNO beantwoordt. Een onderzoek begint veelal met het vaststellen van de dreiging (explosie, munitie etc.). De dreiging wordt vervolgens vertaald in een belasting op de mens en zijn uitrusting Door experimenten te combineren met numerieke simulaties is het mogelijk om de mate van bescherming van een uitrusting efficiënt te evalueren. De resultaten daarvan kunnen worden vergeleken met internationale standaarden en onderzoek. Door middel van deelname in internationale fora blijft TNO geïnformeerd over actuele mondiale ontwikkelingen. Zo kunnen we ondersteuning bieden en adviseren over verbetering en ontwikkeling van persoonlijke beschermingsmiddelen. In samenwerking met andere TNO-onderdelen kunnen aspecten zoals ergonomie, materiaalkeuze of fabricagetechnieken worden meegenomen.

Ondersteuning en ontwikkeling

TNO adviseert bij het vinden van oplossingen om persoonlijke beschermingssystemen en de beveiliging en veiligheid van personeel te verbeteren tegen een scala aan dreigingen zoals kogels, explosies, scherven, messteken, slaan en stoten.

Laat je verder inspireren

19 resultaten, getoond 11 t/m 15

Stuwstoffen, pyrotechniek en vuurwerk

Informatietype:
Artikel

Wij onderzoeken en testen stuwstoffen voor de verbetering van kanonnen. Daarnaast ontwikkelen en implementeren we pyrotechnische producten.

Bescherming en overlevingsvermogen van marineschepen

Informatietype:
Artikel

Het vermogen van een marineschip om te overleven en operationeel te blijven na een aanval, is van levensbelang voor de marine én de bemanning.

Explosiedreigingen tegengaan

Informatietype:
Artikel

De grootste uitdaging is de race tegen de klok, waarbij we de daders vóór moeten blijven en dreigingen tijdig signaleren en tegengaan.

Munitieveiligheid

Informatietype:
Artikel

TNO levert als 'one-stop shop’ gecombineerde multidisciplinaire expertise met een integrale visie op oplossingen voor munitieveiligheid.

Chemische, Biologische, Radiologische en Nucleaire (CBRN) Bescherming

Informatietype:
Artikel

Wereldwijd hebben militaire en civiele autoriteiten steeds meer behoefte aan de beste technologie ter voorkoming en bestrijding van en bescherming tegen aanvallen met chemische of biologische wapens. Wij bieden ondersteuning en advies bij CB-tests.