Als MKB ondernemer samenwerken met TNO

TNO wil innovatie stimuleren op onderwerpen die relevant zijn voor jouw bedrijf én voor de maatschappij. We focussen ons op onderwerpen die bijdragen aan een digitale, gezonde, veilige en duurzame samenleving. Daarom verbinden we mensen en kennis. Om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van het mkb vergroten. En die het welzijn van de samenleving duurzaam versterken.

TNO Fast Track is TNO’s platform voor start-ups, scale-ups en het mkb, voor ondernemers dus. TNO Fast Track biedt een snelle toegang tot de kennis, faciliteiten en netwerk van TNO. Ondernemers kunnen met hun specifieke innovatievraag een vrijblijvend gesprek aanvragen bijvoorbeeld voor de validatie van een nieuw concept of voor onafhankelijk technologie advies. Ook vind je hier een actueel overzicht van activiteiten waar je als ondernemer aan mee kunt doen.

TNO Fast Track

TNO helpt het midden en kleinbedrijf (mkb) succesvol te innoveren en ondersteunt ondernemers actief met kennis en expertise van technologie in samenhang met gebruikers, markt en visie. TNO kan helpen met specifieke R&D-vragen over technologie, het verbinden aan de juiste partners en het delen van relevante kennis.

TNO participeert in verschillende (internationale) samenwerkingsverbanden waar we ondernemers graag aan verbinden.

Fieldlabs

TNO werkt actief aan kennisverspreiding naar het MKB in de volgende samenwerkingsverbanden, ook wel fieldlabs genoemd.

Het Fieldlab Smart Connected Supplier Network (SCSN) is een initiatief van HTSM, Brainport Industries, softwareleveranciers en TNO om de high-tech maakindustrie te ondersteunen bij het digitaliseren van de keten.

In het Fieldlab Flexible Manufacturing werken partijen samen aan het demonstreren van de mogelijkheden die digitalisering en robotisering bieden.

Overheden, kennisinstellingen en marktpartijen in de bouw- en technieksector bundelen hun krachten in het Bouw en Techniek Innovatiecentrum (BTIC) om te komen tot langjarige kennisprogramma’s.

VoltaChem is een industriegedreven Shared Innovation Programme voor de elektrificatie van de chemische industrie onder initiatief van TNO en de Topsector Chemie.

Start ups en scale ups

TNO helpt jouw start-up door het aanbieden van onze technische expertise, ons uitstekende onderzoek en onze moderne faciliteiten. Wij hebben experts in bijna elk veld. TNO's doel is om Nederlandse ondernemers te helpen bij de ontwikkeling van hun producten en hun bedrijf.

Ben jij een startup of scale-up en heb je onderzoek, consultancy of experimentele faciliteiten nodig? TNO is de grootste organisatie voor toegepast onderzoek in Nederland met experts in tientallen vakgebieden. Van bouwinnovaties tot Child Health, van duurzaam transport tot strategische analyses en van circulaire economie tot ruimtevaartinstrumentatie. TNO doet het allemaal!

Laat je verder inspireren

1256 resultaten, getoond 1 t/m 5

Hoe beschermen we onze onderzeese infrastructuur? Industrie experimenteert veiligheidssystemen voor kust van Scheveningen

Informatietype:
Nieuws
13 juni 2024
De dreiging van sabotage en digitale aanvallen op deze kabels en pijpleidingen is reëel en urgent. Samenwerking met de defensie-industrie is essentieel om deze dreiging het hoofd te bieden.

Energiearmoede: verhalen van bewoners

Informatietype:
Insight
12 juni 2024

TNO demonstreert kas die waarschuwt voor onveilige situaties

Informatietype:
Nieuws
6 juni 2024

TNO ontwikkelt detectiesysteem ter bescherming kabels en pijpleidingen op zeebodem

Informatietype:
Nieuws
6 juni 2024

Semicon equipment lifetime

Informatietype:
Artikel
5 juni 2024