Selectieprocedure

Nadat je hebt gesolliciteerd op een van onze vacatures gaan onze recruiters aan de slag om een selectie te maken. Na een positieve selectie volgt een uitnodiging voor een eerste gesprek met de recruiter.

Covid-19 en solliciteren bij TNO

Het coronavirus (COVID-19) houdt de wereld in haar greep. Het is een situatie waar niemand eerder mee te maken heeft gehad. Ook voor TNO is het even schakelen. Ruim 3000 medewerkers werken thuis, waaronder de meeste recruiters. De vacatures op onze vacaturepagina zijn echte, openstaande vacatures, ook in deze tijd.

Zolang de RIVM-richtlijnen omtrent het coronavirus van kracht zijn, vervangen we over het algemeen onze eerste gesprekken door videocalls. De betreffende recruiter informeert je hierover. En ook in deze tijd starten er dus nieuwe collega’s.

Met behulp van de TNO onboarding app, een TNO laptop en goede VPN verbinding, zorgen we ervoor dat je online ingewerkt kunt worden en proberen we jouw start zo makkelijk mogelijk te maken. Juist nu is onze slogan, Innovation for life, meer dan ooit van toepassing.

Selectieprocedure

Na een positieve selectie volgt een uitnodiging voor een eerste gesprek met de recruiter. En daarna volgt een tweederondegesprek met medewerkers uit de lijn en mogelijk aangevuld met een presentatieopdracht. De derde ronde bestaat voor starters uit een assessment.

Voor professionals bestaat er soms naast de derde selectieronde, een gesprek met onder andere de director of research, ook nog een vierde selectieronde, een gesprek met de managing director. Je ontvangt uiterlijk binnen 3 werkdagen na een gesprek een (telefonische) terugkoppeling en informatie over het eventuele vervolg van het selectieproces.