Selectieprocedure

Als je bij TNO solliciteert, dan doorloop je een aantal stappen in de selectieprocedure. Op deze pagina vind je een overzicht van die procedure, zodat je weet wat je op hoofdlijnen kan verwachten.

Starters:

Stap 1. Onze recruiters maken een selectie uit alle ingezonden sollicitaties.

Stap 2. Als jij bent geselecteerd, dan volgt een uitnodiging voor een eerste gesprek met de recruiter.

Stap 3. Zijn we na het eerste gesprek nog steeds enthousiast over elkaar? Dan volgt een tweede gesprek met mensen die je directe collega’s zullen worden.

Stap 4. Als we met elkaar in zee willen, dan volgt nog een assessment. Dit initiëren we om een beeld te krijgen van je drijfveren, competenties en capaciteiten.

Stap 5. Heb je de test en het gesprek over de uitslag met succes afgerond? Dan volgt het arbeidsvoorwaardengesprek. Daarna kan je bij TNO aan de slag.

Professionals:

Stap 1. Onze recruiters maken een selectie uit alle ingezonden sollicitaties.

Stap 2. Als jij bent geselecteerd, dan volgt een uitnodiging voor een eerste gesprek met de recruiter.

Stap 3. Zijn we na het eerste gesprek nog steeds enthousiast over elkaar? Dan volgt een tweede gesprek met mensen die je directe collega’s zullen worden. Mogelijk wordt dit aangevuld met een presentatieopdracht of een assessment, om zo inzicht te krijgen in je drijfveren, competenties en capaciteiten.

Stap 4.  Afhankelijk van de functie behoort een gesprek met een van de directieleden tot de mogelijkheden.

Stap 6. Je ontvangt uiterlijk binnen 3 werkdagen na een gesprek een (telefonische) terugkoppeling en informatie over het eventuele vervolg van het selectieproces.

Stap 7. Bij goed bericht gaan we het arbeidsvoorwaardengesprek met elkaar aan. Als we het daarover eens worden, kan je beginnen aan je loopbaan bij TNO!

NB: Voor alle functies is een VOG vereist. Voor bepaalde functies is een screening noodzakelijk (VGB A, B of C) Dit wordt in de vacature aangegeven.