Explosions, Ballistics and Protection

Experimenteel onderzoek en fundamentele kennis van materialen, ballistiek en blast geeft TNO de expertise voor oplossingen in voertuig, personeel en infrastructuur bescherming.

Deze website geeft een kort overzicht van de expertise die wordt ingezet voor de internationale (defensie) industrie alsmede de het Nederlandse ministerie van Defensie. Behalve onderzoek biedt TNO diensten aan variërend van validatie van voertuigbescherming tot kwalificatie van persoonsbescherming, zowel met FEM / LS Dyna analyse als met TNO's experimentele faciliteiten. Lees hier meer over onderzoek naar Ballistics.

Voor meer informatie zie de Engelse pagina.

Laboratory for Ballistics research

Download
Ons werk

Ballistisch onderzoek van wereldformaat

TNO is al tientallen jaren actief op het gebied van ballistisch onderzoek. Klanten van ons laboratorium voor Ballistisch Onderzoek zijn onder meer het Nederlandse Ministerie van Defensie, buitenlandse... Lees verder
Ons werk

SPIRIT

Safety and Protection of built Infrastructure to Resist Integral Threats Lees verder
Ons werk

Bescherming en overlevingsvermogen voertuigen

Tanks en andere pantservoertuigen moeten steeds vaker overal ter wereld worden ingezet. En dat betekent dat ze per vliegtuig moeten kunnen worden vervoerd. Het is daarom onacceptabel het pantser nog dikker... Lees verder

Expertisegroepen
Contact

Drs. Jan Leendert Joppe

  • Explosions
  • Ballistics & Protection

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.