Met de iGrow app van TNO kun je eenvoudig zien hoe je kind (van 0-18 jaar) groeit, hoe lang je kind wordt en of het een gezond gewicht heeft. Je krijgt tips over gezonde voeding, bewegen en slapen. Drie aspecten waarvan uit onderzoek is gebleken, dat ze belangrijk zijn voor een gezond gewicht. Ook kun je zien waar je in jouw omgeving kunt spelen, wandelen en zwemmen.

UPDATE: Helaas kun je de iGrow app niet meer downloaden in de Google Play Store en App Store.

Als je de iGrow app al eerder hebt geïnstalleerd, kun je de app vooralsnog gebruiken. Om alle gegevens van je kind(eren) te bewaren, raden wij aan om via de optie ‘Kind toevoegen’ en daarna  ‘Backup maken’ de gegevens via een e-mail naar jezelf te sturen. Er verschijnt vervolgens een json file in jouw e-mail. Deze file kun je ook inlezen met notepad. Hierin staan alle gegevens die zijn ingevoerd in de iGrow app.

GROEIDIAGRAMMEN IGROW OOK OP ONZE WEBSITE

Via deze website kun je zelf de groeidiagrammen van TNO uitprinten en de groeigegevens van jouw kinderen invullen. Daarnaast kun je via deze website een groeidiagram uitprinten waarmee je het verloop van het gewichtsverlies bij een pasgeboren borst gevoede baby kunt volgen.

Landelijke groeistudies

TNO volgt sinds 1955 de groei en ontwikkeling van Nederlandse kinderen, onder meer via landelijke groeistudies. Elke vijftien jaar wordt de groei van kinderen in Nederland onderzocht. De resultaten maken het voor de overheid mogelijk trends te volgen en, waar nodig, actie te ondernemen. TNO gebruikt data uit de groeistudies om groeidiagrammen te maken en instrumenten te ontwikkelen die professionals uit de jeugdgezondheidszorg helpen de groei van een individueel kind te volgen en te beoordelen. De laatste groeistudie van TNO dateert uit 2009. De resultaten van deze studie laten zien dat er sinds 1997 een sterke toename in overgewicht is. Inmiddels heeft 1 op de 7 kinderen overgewicht.

Meer informatie

Wil je meer weten over onze projecten over groei? Kijk dan eens hier. In de GroeiGids app staan ook onze groeidiagrammen waarmee je de groei van jouw kind kunt volgen.  

Contact

Dr. Paula van Dommelen

  • Groei
  • Groeidiagrammen
  • Ontwikkeling
  • Gehoorscreening