Ons werk

Materialen voor de chemische industrie

Innovatieve materialen worden steeds belangrijker in de procesindustrie. Verschillende chemische processen vinden plaats onder extreme omstandigheden en de behoefte aan miniaturisatie stelt hogere eisen aan de gebruikte materialen. Daardoor heeft de juiste keuze van materialen invloed op de levensduur van apparatuur en op de efficiëntie van bepaalde processen.

Steeds vaker kunnen geavanceerde materialen reageren op de omgeving waaraan ze worden blootgesteld, zoals zelfherstellende materialen en coatings die kunnen dienen als sensor voor het detecteren van gevaarlijke gassen (zoals H2S).

Producten

Nieuwe producten die aan hogere eisen kunnen voldoen worden voortdurend verder ontwikkeld. Innovatieve materialen zijn van groot belang voor de procesindustrie bij het commercialiseren van die producten die zijn ontworpen voor deze nieuwe uitdagingen en om beter te presteren dan bestaande materialen. TNO bezit waardevolle expertise op het gebied van innovatieve materialen door ontwikkeling van eigen materialen evenals door ervaring met hun praktische toepassing. Deze kennis kan worden ingezet voor het bieden van overtuigende materiaalwetenschappelijke oplossingen voor de procesindustrie. Daarom heeft TNO materiaalsystemen ontwikkeld voor anti-fouling en low friction coatings. Daarnaast is er veel aandacht voor de intelligente materialen van TNO die kunnen werken als sensor en actuator.

Contact

Ing. Gert-Jan Heerens

  • integriteit
  • fiber
  • oltrasoon
  • instrumentatie
  • downhole

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.