Op weg naar een leefbare stad dankzij smart mobility

Door de bevolkingsgroei, verstedelijking en welvaartstijging neemt de vraag naar mobiliteit toe. Tegelijkertijd worden beleidsmakers geconfronteerd met urgente en gecompliceerde uitdagingen op het gebied van energie, woningbouw, luchtkwaliteit en sociale cohesie, die vragen om een nieuwe manier van beleid maken. Hoe zorgen we met al deze ontwikkelingen vandaag én in de toekomst voor een bereikbare, veilige, en inclusieve stad? Ontdek hoe TNO beleidsmakers helpt bij het vormgeven van de leefbare stad van morgen.

Laatste ontwikkelingen in urban mobility

Hoe geef je optimaal ruimte aan alle stedelijke ambities? Hoe laat je de platformeconomie voor je stad werken? En hoe zorg je er voor dat niemand achterblijft? Het realiseren van een leefbare stad is een systeemuitdaging van formaat, waarbij mobiliteit een dominante factor is. Ontdek wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van urban mobility.

Leefbare stad vraagt om innovatie en inventief beleid

De energie- en mobiliteitstransitie, klimaatuitdagingen, de woningbouwopgave, zorgen om de brede welvaart. De opgaven waar bestuurders voor staan zijn complexer en urgenter dan ooit. Hoe kun je met minder risico en meer slagkracht, binnen een regeerperiode successen boeken en ambities waarmaken? Ontdek hoe TNO als strategisch partner beleidsmakers helpt om een leefbare stad te creëren.

Laat je verder inspireren

59 resultaten, getoond 16 t/m 20

TNO pleit ervoor innovaties sneller op de weg te krijgen

Informatietype:
Nieuws
17 april 2023
Met de huidige stand van de innovatie kunnen we ons veel efficiënter, veiliger, en schoner verplaatsen. De implementatiekant is vaak de beperkende factor.

Varen op groene methanol binnenkort mogelijk; internationaal beleid vormt obstakel

Informatietype:
Nieuws
17 april 2023

Samenwerking IenW, RWS en TNO gevierd tijdens Netwerkfestival

Informatietype:
Nieuws
8 maart 2023

TNO en Hortivation investeren 17 miljoen euro voor adaptive & autonomous growing systems

Informatietype:
Nieuws
24 februari 2023

TNO en TECNALIA werken samen aan Digital Twins voor slimme en duurzame steden

Informatietype:
Nieuws
20 januari 2023