Defensie en Kennisinstituten gaan nog nauwer samenwerken

Thema:
Protection, munitions and weapons
29 april 2021

Op het jaarlijkse Innovation in Defence Digital 2X event hebben de Defensie Materieel Organisatie (DMO) en de kennisinstituten TNO, Koninklijke NLR en MARIN een overeenkomst getekend voor langdurige en intensieve samenwerking op het gebied van technologieontwikkeling. Met het versterken en moderniseren van deze samenwerking komen innovaties sneller, flexibeler en effectiever tot stand.

roadmap_pmw_nato_ad

Met de samenwerkingsovereenkomst wordt het kennis-ecosysteem voor Defensie flink versterkt. Hiermee kan beter en sneller worden ingespeeld op de uitdagingen waar Defensie voor staat. Tussen de partijen wordt straks kennis, faciliteiten en capaciteiten gedeeld om efficiency en snelheid in technologische ontwikkelingen te bevorderen. Ook kunnen medewerkers straks worden uitgewisseld, staan opleidingsplekken voor elkaar open en komt er een gezamenlijke IT-infrastructuur.

Defensie weet zich op deze manier ook de komende jaren verzekerd van sterke partners in het kennisdomein. Zodat straks gezamenlijk kan worden ingespeeld op het ontwikkelen en toepassen van de nieuwste kennis en innovatie op militair gebied.

tekenen-defensie-en-kennisinstituten-overeenkomst

Laat je verder inspireren

19 resultaten, getoond 1 t/m 5

Verwerken van stuw-, spring- en pyrotechnische stoffen

Informatietype:
Artikel
Maatschappelijke uitdagingen zoals geopolitieke verwikkelingen, toenemende mondiale spanningen, afhankelijkheid van het buitenland en materiaalschaarste nopen landen ertoe om te zorgen dat hun strijdkrachten optimaal zijn toegerust om zich te verdedigen, zowel nu als in de toekomst.

Procesveiligheid en gevaarlijke goederen

Informatietype:
Artikel

Geavanceerde materialen en beschermingsconcepten

Informatietype:
Artikel

Ballistische prestaties en persoonlijke bescherming

Informatietype:
Artikel

Staatssecretaris Van der Maat op bezoek bij TNO

Informatietype:
Nieuws
21 juli 2022