Informatietype:
Webinar
Thema:
Sociale innovatie
0 afleveringen

Een betrouwbaar, betaalbaar en rechtvaardig energiesysteem

Hoe bouwen we aan een volledig duurzaam energiesysteem dat betrouwbaar, betaalbaar en rechtvaardig is? Ontdek in een viertal webinars de achtergrond, ontwikkelingen, technologieën en het onderzoek naar ons toekomstige, duurzame energiesysteem en wat daarvoor nodig is. Bekijk de webinars nu terug.

Aflevering 1: Een industrie zonder fossiele brandstoffen

In dit webinar onder leiding van moderator Rene Peters gaan Faruk Dervis, Senior Business Developer Systeemintegratie (TNO) en Robert de Kler, Senior Research Scientist (TNO) in gesprek over technologische oplossingen voor decarbonisatie van de industrie en de inpassing hiervan in het energiesysteem. Hiermee geven we de industrie en andere stakeholders inzichten over kritische succesfactoren voor de transitie.

Corné Boot, Head of Government Affairs BP Netherlands en Alice Krekt, programmadirecteur Deltalinqs Cimate Program, reflecteren op de presentaties en praten mee via een livestream verbinding.

De kansen en uitdagingen van systeemintegratie in de energietransitie

Aflevering 2: Energiearmoede en de energietransitie

Koen Straver, Energiearmoede-expert van TNO, gaat in dit interactieve webinar in gesprek en beantwoordt vragen over de energiearmoede problematiek. Dit doet hij aan de hand van de bevindingen en inzichten uit onderzoek en het rapport over energiearmoede van TNO en partners.

Lees ook het whitepaper Energiearmoede en de energietransitie (pdf).

In gesprek over de energiearmoede problematiek

Aflevering 3: De noodzaak van grootschalige energieopslag

In dit webinar, onder leiding van moderator René Peters, gaan Joris Koornneef en Remco Groenenberg in gesprek over grootschalige energieopslag. Hoe slaan we elektriciteit duurzaam op, en in welke vorm? Hoe waarborgen we de leveringszekerheid van energie?

Met grootschalige en innovatieve technologieën en infrastructuur energieopslag realiseren

Aflevering 4: Systeemintegratie - grootschalige windenergie om te voldoen aan een CO2-vrij energiesysteem

Bekijk hier het Engelstalige webinar over systeemintegratie.

Webinar systeemintegratie

Laat je verder inspireren

7 resultaten, getoond 1 t/m 5

Burgers over klimaatbeleid: onderzoek naar zorgen en oplossingen

Informatietype:
Insight
13 december 2022

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat vroeg TNO onderzoek te doen naar de zorgen die burgers hebben over het klimaatbeleid en wat mogelijke maatregelen en oplossingen zijn. Rob Jetten, Minister voor Klimaat en Energie ging hierover in gesprek met TNO-onderzoeker Geerte Paradies.

Duurzaam streamen: hoe kunnen we tijdens het kijken energie besparen?

Informatietype:
Insight
5 december 2022

Energiegebruik door ICT-diensten zoals streamen kost aardig wat energie. TNO zoekt manieren om de energie voor gestreamde content omlaag te brengen.

Energietransitie groeiende samenwerking overheid en industrie

Informatietype:
Insight
4 juli 2022

De industrie moet veel sneller verduurzamen. Weliswaar is deze sector er tussen 1990 en 2020 in geslaagd de uitstoot van CO2 ten minste met 25% te verminderen, maar in absolute getallen gaat het nog steeds om tientallen megatonnen per jaar. In het Klimaatakkoord hebben overheid en bedrijfsleven afspraken gemaakt de emissies verder te reduceren. Als innovatie- en kennis partner ondersteunt TNO ministeries, provincies, gemeenten en regio’s effectief beleid te voeren. Ook brengen we publieke en private partijen bij elkaar om de versnelling te realiseren. Daarvoor ontwikkelt TNO Green Prints:
een blauwdruk met oplossingen voor het vergroenen van de industrie.

Transitie naar aardgasvrije wijken: van regie naar uitvoering

Informatietype:
Insight
25 maart 2022
Wat is de rol van lokale overheden bij de uitvoering om wijken van het aardgas af te krijgen? De G4-steden, TNO en Platform31 werken samen aan de transitite.

Samen werkt het beter: bewonersparticipatie in de wijkaanpak

Informatietype:
Insight
24 februari 2021
Hoe helpt bewonersparticipatie wijken aardgasvrij te maken? TNO doet onderzoek.