nieuws

TNO werkt samen met Singaporese SUTD aan cyber security

01 apr 2016

Onderzoek en innovatie in cyber security en veerkracht krijgt een internationale boost met een nieuwe samenwerking tussen de Singapore University of Technology and Design (SUTD) en TNO. De samenwerking werd vastgelegd in een Memorandum of Understanding (MOU) die  vandaag is getekend tussen de twee instellingen.

Door deze samenwerking versterken beide partijen hun huidige en toekomstige onderzoeksinitiatieven en benutten zij elkaars sterke punten op het gebied van onderzoek van cyber security, meer in het bijzonder Cyber ​​Physical Systems, het Internet of Things (IoT), Block Chain Veiligheid, Dark web Training en cybercriminaliteit. Als onderdeel van de samenwerking zullen SUTD en TNO studenten, onderzoekers en personeel uitwisselen.

De MOU is vandaag ondertekend door de provoost van SUTD's Professor Chong Tow Chong en Henk Geveke, Managing Director Defensie en Veiligheid bij TNO.

Professor Chong Tow Chong, merkte op: "SUTD tracht de wereld te verbeteren door middel van technologie en ontwerp - een zeer geschikte opdracht in deze steeds meer technologisch geavanceerde wereld en bovendien onvermijdelijk vanwege de toenemende afhankelijkheid van technologie en de bijbehorende toename van cyberaanvallen op de kritieke infrastructuur. De samenwerking met TNO komt op het juiste moment. De uitwisseling van studenten en onderzoekers met TNO stelt ons in staat ervaringen en kennis te delen en te leren van elkaars best practices op het gebied van cyber security en cyber resilience."

Henk Geveke voegde toe: "Bij TNO zijn we blij met deze samenwerking. We kijken uit naar het delen van onze wetenschappelijk onderzoek naar darknets, virtuele valuta en een ondergrondse internationale markten. We zullen onze krachten bundelen om voortdurend de rechtshandhaving rond cybercrime over de hele wereld te versterken." 

Nieuws

Mediavragen?

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.