nieuws

INTERPOL en TNO werken samen in de strijd tegen cybercrime

17 jun 2016

Vandaag hebben INTERPOL en TNO een verklaring ondertekend waarin beide organisaties aangeven gedeelde gebieden te zien voor verdere samenwerking bij de bestrijding van cybercrime . Gebieden voor mogelijke toekomstige samenwerking zijn de ontwikkeling van innovatief trainingsmateriaal en gerelateerde cursussen en seminars voor handhavende instanties.

INTERPOL en TNO ontwikkelden samen als eerste in zijn soort een gespecialiseerde opleiding om de methoden en strategieën te identificeren die worden gebruikt door de georganiseerde misdaadnetwerken en individuen om detectie op de Darknet voorkomen.

Een particulier Darknet netwerk, privaat cryptogeld en een gesimuleerde marktplaats zoals door  criminelen wordt gebruikt werd nagemaakt door INTERPOL's Cyber ​​Research Lab en TNO en voor de eerste oefening ondergebracht bij de INTERPOL Global Complex voor Innovatie (IGCI) in Singapore. Een tweede training werd gehouden in Brussel en een derde zal komende augustus de IGCI worden gehouden.

"Het is door samenwerking met onderzoeksinstellingen zoals TNO, dat we doorgaan politie en andere rechtshandhavers te voorzien van de opleiding en de middelen die ze nodig hebben om effectieve maatregelen te nemen bij de bestrijding van cybercriminaliteit", zegt Noboru Nakatani, Executive Director van het IGCI.

Henk Geveke TNO Managing director voor Defensie, Veiligheid zei: "De huidige gezamenlijke inspanningen van INTERPOL en TNO geven betrokken partijen wereldwijd al een dieper begrip van de zich steeds verder ontwikkelende criminele activiteiten op het Darknet. Door nog dichter samen te werken met INTERPOL kunnen we de politie en andere wetshandhavers nog beter ondersteunen in hun werk tegen cybercrime."

In maart 2015 werd de eerste Cyber ​​onderzoeksagenda Workshop georganiseerd. In april 2016 werden de eerste resultaten gepresenteerd voor feedback. Het evenement werd bijgewoond door ongeveer 70 deelnemers uit de rechtshandhaving, de industrie en de academische wereld.

Nieuws
Contact

Annemarie Zielstra

  • Cyber Security & Resilience
E-mail

Mediavragen?

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.