nieuws

Training TNO en INTERPOL over georganiseerde misdaad op Darknet en cryptovaluta

22 aug 2016

Het identificeren van individuele misdadigers en netwerken van georganiseerde misdaad op het Darknet en hun modus operandi om detectie door de politie te vermijden was het middelpunt van een vijfdaagse gespecialiseerde opleiding bij het INTERPOL Global Complex voor Innovatie (IGCI). Politiefunctionarissen uit 18 landen van over de hele wereld namen deel aan de training.

De vijfdaagse training had als doel om methoden en technieken te ontwikkelen rond het gebruik van Darknet en cryptovaluta. De cursisten richtten zich op online onderzoek, digitale recherche, analyse, internationale samenwerking, juridische uitdagingen en criminologie.

De training is ontwikkeld door TNO en INTERPOL en werd ondersteund door experts van Kaspersky Lab en SECOM Japan.

"Darknets zijn snel in opkomst als hét handelsplatform voor de georganiseerde misdaad en individuen om illegale activiteiten uit te voeren met cryptovaluta. Met name Bitcoin is het  geprefereerde medium voor het betalen voor deze criminele diensten", zegt Silvino Schlickmann, Interpol's adjunct-directeur onderzoek en innovatie .

Professor Pieter Hartel van TNO benadrukt de toegevoegde waarde van de opleiding en de samenwerking met Interpol: "Door de gespecialiseerde opleiding, verzorgd door een unieke gezamenlijke inspanning van Interpol en TNO, krijgen rechtshandhavers beter en dieper inzicht in de zich ontwikkelende criminele activiteiten op de Darknet, en de broodnodige mogelijkheden om actiegerichte in te grijpen in deze virtuele wereld. "

"Door toegepaste wetenschappelijke kennis van de complexiteit en de snelheid van criminele innovatie te combineren met de praktijk van de politie ontstaat de 'game changer' om de uitdagingen van vandaag aan te gaan," aldus Professor Hartel.

Nieuws

Dr. ir. Mark van Staalduinen

Contact

Dr. ir. Mark van Staalduinen

E-mail

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren. Ons privacystatement is aangepast aan de nieuwe privacywetgeving in de EU.