Brahim Dagdaoui

Functie:
Corporate Recruiter

‘Als je je kansen pakt, kun je bij TNO veel bereiken’. Recruiter Brahim Dagdaoui heeft een neus voor talent en zorgt ervoor dat wetenschappers bij TNO een plek vinden waar ze zich kunnen ontplooien en kunnen werken aan baanbrekende innovaties. Dat doet hij voor de units Industrie en Mobiliteit & Logistiek, waar gave dingen gebeuren.

Zuid Nederland

“Ik ben de enige recruiter van TNO die echt vanuit het zuiden van het land opereert. Ik doe de werving en selectie voor onze locaties in Eindhoven, Helmond en Geleen, waar ik mijn werkplek heb en ook woonachtig ben. In Noord-Brabant en Limburg doet TNO veel gave dingen binnen de aandachtsgebieden Industrie en Mobiliteit & Logistiek.

De TNO’ers van Industrie ontwikkelen onder meer draadloze sensortechnologie en flexibele elektronica voor het verzamelen van data voor het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de patiënt. Dit soort innovaties en vooral de toepassing ervan spreken mij zeer aan. Denk aan draagbare apparatuur en slimme kleding die onze vitale functies monitoren en bedden die onze slaappatronen meten.

Binnen Mobiliteit & Logistiek werkt TNO onder andere aan innovaties die de emissie-footprint van verkeer en transport verminderen en de luchtkwaliteit verbeteren, bijvoorbeeld met nieuwe typen verbrandingsmotoren en hybride of waterstof-aangedreven voertuigen.”

Energie

“Voor ik bij TNO kwam werken, was ik recruitment business partner bij DSM. De dynamiek van in-house werving en selectie was mij al bekend. Ik heb ook aan bureauzijde gewerkt, maar corporate recruitment ligt me beter. Je krijgt de kans om de organisatie van binnen en buiten te leren kennen, en de mensen die je binnenhaalt, verlies je niet zomaar weer uit het oog. Zo ook nu, bij TNO. De inhoudelijke verdieping en relaties opbouwen, daar krijg ik echt energie van.”

Sterke drive

“De mensen die ik in mijn werk ontmoet, zijn allemaal zeer intrinsiek gemotiveerd: de scientists, consultants, projectmanagers en business developers die hier werken, de hiring managers met wie ik de werving en selectie doe en ook de kandidaten die ik spreek. Ze hebben een grote passie voor hun vakgebied, kunnen er geanimeerd over vertellen en willen met hun onderzoek echt iets voor de samenleving betekenen. Die intrinsieke motivatie en maatschappelijke betrokkenheid zie ik ook terug bij de kandidaten die ik werf voor meer ondersteunende rollen.”

De beste wetenschappers

“Voor de technologieën die we hier ontwikkelen, hebben we de beste wetenschappers nodig. Dat kunnen kandidaten zijn die benodigde expertise al in huis hebben, maar ook starters die de potentie hebben om deze bij ons te ontwikkelen. Daarom krijgen TNO’ers veel ruimte om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Ons traineeprogramma is hier een goed voorbeeld van, maar er zijn nog veel meer opleidingsmogelijkheden waarmee TNO in de ontwikkeling van zijn mensen investeert, zowel vakinhoudelijk als op het gebied van persoonlijke groei. Als je die kans pakt en de ambitie hebt om mee te groeien met TNO, dan kun je hier veel bereiken.”