Lara Dimitrovski

Functie:
Corporate Recruiter

“Ik heb misschien wel de vrolijkste baan die er bestaat”. Lara Dimitrovski is als corporate recruiter bij TNO vooral aan de slag voor de unit Building, Infrastructure & Maritime (BI&M). Waar ze op let in een gesprek? Of iemand zichzelf is.

Nog leuker dan verwacht

“Mijn opleiding Personeel & Arbeid heb ik midden in de crisis afgerond, in HR was op dat moment moeilijk werk te vinden. Via een detacheringsbureau heb ik toen het Praktijkdiploma Loonadministratie gehaald, waarna ik werd gedetacheerd bij TNO.

Eenmaal aan de slag merkte ik welke kansen TNO je biedt: ik kreeg intern de mogelijkheid om door te groeien. Eerst heb ik me, samen met de stagecoördinator, beziggehouden met stagebeleid: hoe maken we van TNO het beste stagebedrijf? In 2018 kreeg ik de kans om corporate recruiter te worden. Die kans greep ik met beide handen aan.

Ik was ervoor opgeleid, maar ik kreeg er ook ontzettend veel energie van toen ik met een collega-recruiter mee mocht op gesprek. Het bleek nog leuker dan verwacht. Misschien ook niet zo gek, want eigenlijk ontmoet ik in mijn werk alleen maar enthousiaste mensen: TNO’ers die trots zijn op hun werk en potentiële TNO’ers die graag verder willen in het vakgebied waarvan ze zo houden. Misschien heb ik wel de vrolijkste baan die er bestaat.”

Zelf vragen stellen

“Hoe ik weet dat jij de juiste kandidaat bent? Je werkt graag samen, je bent nieuwsgierig en creatief. Samen met je toekomstige manager kijk ik naar wie je bent en hoe je je werk doet. Technische collega’s beoordelen of er inhoudelijk ook een match is.

Ik vind het erg belangrijk dat je zelf ook vragen stelt. Zo kom je erachter of TNO ook bij jou past. Een vraag die ik vaak krijg is waarom ik al zo lang bij TNO werk? Dan zeg ik: het maakt niet uit door welk gebouw je loopt, je voelt de gedrevenheid bij de mensen. En als je op straat loopt, zie je TNO overal om je heen. We zitten in bijna elk werkveld, de maatschappelijke relevantie van ons werk is groot.”

Get to know TNO

“Wat je vooraf kunt doen om TNO beter te leren kennen? Breng eens een bezoek aan ‘Get to Know TNO!’. Studenten kunnen hier TNO beter leren kennen, via onder meer demo’s en workshops. En je maakt kennis met de TNO’ers, zodat je ziet en voelt wat de bedrijfscultuur is. Echt een gave manier om te ontdekken of TNO bij je past.”