ECN nu TNO
In 2018 zijn onderzoeksorganisaties ECN en TNO samengegaan. Toenmalig minister Kamp kondigde in september 2016 de krachtenbundeling aan van TNO en ECN in één energieonderzoekscentrum onder de verantwoordelijkheid van TNO.
Krachtenbundeling
Door deze krachtenbundeling is een internationaal centre of excellence voor energie- en materiaalvraagstukken ontstaan. Met ruim 700 onderzoekers en onderzoeksfaciliteiten van wereldklasse.
Energie- en materialentransitie versnellen
Een duurzame toekomst is de enige toekomst. Meer dan ooit is duidelijk dat de energie- en de materialentransitie versneld moeten worden gerealiseerd om de klimaatdoelstellingen van 2030 en 2050 te halen.
TNO zet zich in om bedrijven en instellingen in binnen- en buitenland energiebesparender, innovatiever en competitiever maken. Daarbij werken we met partners, passen we onderzoek toe en ontwikkelen we innovaties en beleid waarmee de overheid, het bedrijfsleven en de industrie versneld kunnen verduurzamen.
Om versneld een duurzame samenleving voor iedereen mogelijk te maken, werken onderzoekers en experts van TNO binnen 6 samenhangende innovatieprogramma’s die aansluiten bij de Energieagenda en het Regeerakkoord.
Een duurzame toekomst is de enige toekomst
Onze ambitie is om samen met kennisinstellingen, bedrijven en de overheid de energietransitie te versnellen. Lees meer over onze innovatieprogamma's.
Laat je verder inspireren
Van plasticvrij naar toekomstbestendige plastics
De toenemende vraag naar plastics vereist een structurele verandering. Om dat te kunnen verwezenlijken presenteren we samen met Fraunhofer UMSICHT een whitepaper met vier strategische benaderingen voor een circulaire economie.


Gemeenten: ‘Behoefte aan nationale regie bij energiearmoedebeleid’
Halfjaarlijkse monitoring TNO brengt gemeentelijke aanpak energiearmoede in beeld. Een gebrek aan nationale regie vormt voor veel gemeenten een barrière om te komen tot een middellange termijn aanpak. Lees de resultaten.


Creatief zonnepanelensysteem als klimop tegen gevel High Tech Campus Eindhoven
Kunnen we straks van onze huizen en bedrijfspanden één groot zonnepaneel maken? Het komt dichterbij dankzij een bijzondere samenwerking tussen TNO, INBO Architecten, Van der Leegte Werkt, Flexipol Composites en High Tech Campus Eindhoven.


Oudere huizen isoleren vaak goed voor de portemonnee
Voor zes op de tien huishoudens loont het financieel om een oudere woning te isoleren. Dat blijkt uit gezamenlijk onderzoek van TNO en het Centraal Planbureau.


Mark Huijbregts brengt duurzaamheidsbeoordeling naar hoger niveau bij TNO
Prof. Dr. Mark Huijbregts, hoogleraar Integrated Environmental Assessment aan de Radboud Universiteit, treedt per 1 april parttime in dienst bij TNO als Principal Scientist. Hij zal deze nieuwe rol bij TNO combineren met zijn functie als hoogleraar bij het Radboud Instituut Institute for Biological and Environmental Sciences (RIBES), die hij sinds 2010 bekleedt.

