Bouw & infrastructuur

Dit is onze tijd om te werken aan een duurzame bouw en infrastructuur. Bij TNO innoveren we daarom om energieneutrale gebouwen te kunnen bouwen met circulaire bouwmaterialen, zonder in te leveren op veiligheid, comfort, kwaliteit en betaalbaarheid. Ontdek wat we bij TNO doen op het gebied van bouw en infrastructuur, of bekijk direct welke vacatures we hebben.

We doen metingen en modelleren om de staat, kwetsbaarheid en restlevensduur van constructies te controleren. Dezelfde analyses voeren we uit voor onze infrastructuur: van windmolens tot bruggen en van sluizen tot platforms op zee.

Met behulp van de nieuwste technologieën hebben we een digitale replica ontwikkeld van een brugdek van de Van Brienenoordbrug. Uiteindelijk zal zo’n predictive twin ingezet kunnen worden voor analyses die de basis vormen voor proactief beheer en onderhoud.

Verhalen van Tijdmakers

Lees Sayeda's verhaal
"Zou het niet geweldig zijn als we binnenkort in heel Nederland over wegen van bio-asfalt rijden?"
Sayeda Nowrozon Nahar - Junior scientist innovator
Lees Agnieszka's verhaal
"Ik ben al meer dan 20 jaar betrokken bij toegepast onderzoek en innovatieprojecten van TNO"
Agnieszka Bigaj-van Vliet - Senior scientist integrator
Arjen Adriaanse
"De belangrijkste vraagstukken die aan mijn onderzoek ten grondslag liggen, hebben betrekking op de organisatorische aspecten en verandermanagementaspecten van bouwprocessen."
Arjen Adriaanse - Director of science 'Buildings, Infrastructure & Maritime'

Benieuwd naar de ervaringen van TNO'ers?

Job alert

Staat jouw droomfunctie hier niet bij? Ga in gesprek met onze recruiter of maak een job alert aan om automatisch per e-mail op de hoogte te blijven van nieuwe vacatures die passen bij jouw zoekcriteria.

Vragen?

Meer weten over vacatures in het vakgebied 'bouw en infrastructuur'? Ga in gesprek met onze recruiter Anouk Bos om samen te kijken naar een passende functie voor jou.