Volgende-generatie voedsel- en farmaprinten

Additive Manufacturing – of 3D-printen – van voedselproducten en farmaceutica staat inmiddels bekend als een mogelijke markt-veranderende innovatie op het gebied van gezondheid en voeding. TNO bouwt al meer dan 30 jaar kennis op over Additive Manufacturing en nu staat de Food & Pharma Printing Expertise Group klaar om deze kennis voor u in te zetten. We helpen u die voedselproducten en farmaceutica te ontwikkelen waar uw klant om vraagt.

Open voor nieuwe partnerschappen

Neem vandaag nog contact op om te zien hoe we kunnen helpen

Contact opnemen

Een kijkje achter de schermen bij de expertisegroep Food & Pharma Printing

Meer dan doorsnee 3D printers

De technologie achter 3D-printen is de laatste jaren met sprongen vooruit gegaan. TNO richt zich echter op oplossingen die verder gaan dan wat een doorsnee 3D-printer kan. Als snelheid of accuratesse beter moeten, of als processen zo moeten worden aangepast dat het eindproduct een bepaalde functionaliteit krijgt, zal TNO een team samenstellen dat de uitdaging aangaat.

Zeer brede expertise

Succesvolle Additive Manufacturing van voedsel en farmaceutica vereist veel meer dan alleen kennis van techniek en apparatuur. Naast ontwerp en techniek achter deze apparatuur, systemen en software, richt TNO zich ook op procestechniek en bedrijfsadvies. Als we uw producten door en door kennen, elk effect van het printproces op verschillende materialen in kaart hebben en de specifieke wensen van uw klanten kennen, kunnen we een totaaloplossing ontwikkelen die precies op uw behoeften en doelen is afgestemd.

In onze twee gloednieuwe Additive Manufacturing laboratoria ontwikkelt en experimenteert TNO met verschillende opstellingen om het 3D-printen van voeding en farma te verbeteren.

TNO multi nozzle extrusion opstelling

Het allernieuwste: extrusieprinten

TNO heeft een opstelling ontwikkeld die sneller en onder hogere druk kan presteren dan een normale extrusieprinter. Met onze experimentele multi-nozzle printerkop kunnen meerdere materialen tegelijkertijd worden geprint en we verkennen nieuwe extrusieconcepten waarmee we continu en op grote schaal kunnen produceren. Welke ambities u ook heeft op printgebied, TNO heeft de apparatuur in huis waarmee u kunt experimenteren en kan een passend systeem voor u ontwikkelen.

Expert in poederbedprinten

Onze flexibele poederbedprinter is ervoor gemaakt om een breed scala aan vloeistoffen en vaste stoffen te onderzoeken en te printen. Door de automatische poederafzetting en de verschillende printkoppen voor druppels zijn de mogelijkheden van voedsel en farmaprinten eindeloos. Ook laser sintering is mogelijk met onze poederbedprinters.

Waar kennis en technologie samenkomen

TNO Powder Based Printing technologie

Al meer dan 3 decennia ontwikkelt TNO haar kennis, expertise, apparatuur en netwerk om antwoorden te vinden voor de meest complexe uitdagingen op het gebied van 3D-printen. Of u nu op zoek bent naar een consortiumpartner om de hele markt vooruit te bewegen of naar een partner om uw eigen 3D-printmogelijkheden een stap verder te brengen, TNO heeft de faciliteiten, kennis en ervaring die u nodig heeft om uw concurrenten voorbij te streven.

Neem vandaag nog contact met ons op om te zien hoe we kunnen helpen.

Open voor nieuwe partnerschappen

Neem vandaag nog contact op om te zien hoe we kunnen helpen

Contact opnemen
TNO Insights

Medicijnen op maat maken met een 3D-printer

17 juli 2020
Kinderen krijgen vaak dezelfde medicijnen als volwassenen, maar met een veel lagere dosering. De meeste geneesmiddelen zijn daar echter niet op berekend. Met behulp van 3D-printtechnologie is het mogelijk... Lees verder

Expertisegroepen
Contact

Pieter Debrauwer