Event

Congres: De mens centraal in de energietransitie

16 jun 2022 - 17 jun 2022

Tijdens het congres ‘De mens centraal in de energietransitie’ op 16 en 17 juni 2022 gaan TNO-experts in gesprek om kennis te delen, te inspireren en actief deel te nemen aan het programma en workshops. De nieuwste onderzoeksresultaten op het gebied van sociale innovatie combineren we tijdens dit congres met praktijkverhalen uit Limburg en inzicht op daaraan gerelateerde beleidsopgaven.

Volg het congres op locatie of via een livestream

Programma en inschrijven

meer info

De mens centraal in de energietransitie

De energietransitie is een verandering die doorwerkt tot in de huiskamer. De transitie van fossiele brand- en grondstoffen naar een duurzame energiehuishouding is immers veel meer dan een technische innovatie. Minstens zo belangrijk zijn de vraagstukken op sociaal gebied. De mens is naast de techniek net zo belangrijk. De impact van de energietransitie voor bedrijven en bewoners in Nederland en ook daarbuiten is groot en vraagt om aanpassingen van iedereen. Daarom willen TNO en Provincie Limburg laten zien hoe dit vorm kan krijgen en met welk beleid we samen optrekken naar een duurzame samenleving met de mens centraal. 

TNO en Provincie Limburg maken verbinding

TNO ontwikkelt kennis over het betrekken en motiveren van mensen en over vormen van samenwerking tussen overheid en burgers, tussen bedrijven en omwonenden en tussen consumenten onderling. Dat inzicht is van belang om draagvlak te creëren voor de energietransitie, de juiste keuzes te maken en gericht beleid te voeren om de energietransitie te realiseren en te versnellen.

Kennis

De sociale aspecten van de energietransitie

TNO ontwikkelt kennis over het betrekken en motiveren van mensen en over vormen van samenwerking tussen overheid en burgers, tussen bedrijven en omwonenden en tussen consumenten onderling. Dat inzicht... Lees verder
Agenda
Contact

Drs. Nicole de Koning

  • Gedrag
  • Gedragsbeinvloeding
  • Adoptie
  • Experience
  • Participatie