nieuws

Corona gebruikt bij phishing door criminelen

18 mei 2020

Criminelen grijpen de coronacrisis aan om hun frauduleuze phishing campagnes aan te passen aan de huidige situatie, waarmee ze hopen hun effectiviteit te vergroten.

Criminelen gebruiken de coronacrisis bij hun phishing-activiteiten. Beeldcredits: Digital Trust Center

TNO ziet dat het doel van deze criminelen grotendeels hetzelfde is gebleven, maar dat voornamelijk de lokmiddelen en tactieken zijn aangepast aan de huidige situatie en de bijbehorende maatregelen en gevoelens. In een factsheet voor het Digital Trust Center van het ministerie van EZK zetten we de verschillende soorten en tactieken van deze covid-19-phishing uiteen, zodat deze makkelijker te herkennen zijn. Ook zijn tips voor bedrijven en medewerkers opgenomen om phishing te voorkomen.

Factsheet COVID-19 phishing

Bekijk hier het factsheet ›

Factsheet bekijken

Dit factsheet is een resultaat van een van de Brains4corona projecten van TNO waarin TNO haar kenniskracht inzet voor de coronacrisis.

TNO Insights

Brains4corona: coronacrisis bestrijden met innovatiekracht

09 april 2020
De coronacrisis heeft grote impact op onze samenleving en de wereldeconomie. TNO zet daarom haar innovatiekracht in om een bijdrage te leveren aan de bestrijding van de effecten van het coronavirus. Het... Lees verder
TNO Insights

Podcast Insights Seizoen 2 #21: Het corona-effect

17 april 2020
Welke effecten gaat de coronacrisis hebben op maatschappij en economie? Voor de crisis waren er allerlei maatschappelijke ontwikkelingen gaande. Bijvoorbeeld op het gebied van digitalisering, energietransitie,... Lees verder
Nieuws
Contact

Marie Beth van Egmond

  • Cyber Security & Robustness

Mediavragen?

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.