Industrie: ‘Innoveren voor werkgelegenheid, welvaart en welzijn’

De Nederlandse Industrie hoort bij de wereldtop. Onze industrie, haar toeleveranciers en gerelateerde (ICT-)diensten leveren een belangrijk aandeel in onze export (80%) en creëren hoogwaardige werkgelegenheid. Innoveren is noodzakelijk om die positie te behouden. TNO ziet het als haar taak om bij te dragen aan de vernieuwing van de industrie door verdere ontwikkeling en inzet van sleuteltechnologieën.

De industrie is een onmisbare schakel in het realiseren van oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen. Wij helpen ze daar graag bij met onze vakkennis van onder andere sensoren, optica, flexibele elektronica, 3D-printen en chemie.

We focussen ons op de ontwikkeling en inzet van de volgende speerpunten:

  • Smart Industry concepten op basis van Internet of Things (IoT), Artificial Intelligence, Big Data en robotica
  • Nieuwe functionele (nano)materialen
  • Grotere rekenkracht door nanotechnologie en kwantumcomputing
  • Fotonica en optica voor waarneming en communicatie in space
  • Ontwikkeling van hernieuwbare grondstoffen

SMART INDUSTRY

Technologische innovatie vormt steeds de basis. Smart Industry, dat staat voor het versnellen van digitalisering van productieprocessen, is daar een goed voorbeeld van. Het inzetten van nieuwe productietechnologieën zoals 3D-printen kan het productieproces efficiënter, goedkoper en kwalitatief hoogwaardiger maken. Door slimmere machines, robots en andere onderdelen van productieprocessen bovendien onderling te laten communiceren werken ze optimaal samen. Het optimaliseren van de samenwerking gebeurt niet alleen binnen bedrijven maar juist ook tussen verschillende bedrijven in de waardeketen. “Veel technologieën zijn breed inzetbaar, zo ook 3D-printen. We ontwikkelen een platformtechnologie die we eerst op één applicatie in de markt testen. Vervolgens verbeteren we de technologie of breiden deze uit naar een volgende applicatie, en passen dit toe in een eventuele andere markt”, aldus Arnold Stokking, managing director van de unit Industry.

STERKE PUBLIEK-PRIVATE SAMENWERKING

Samen met bedrijven en kennispartners bouwen we ecosystemen in de regio. We creëren rondom een platformtechnologie een sterke publiek-private samenwerking waarbij we gebruik maken van gemeenschappelijke topfaciliteiten. Door samen te werken, kunnen we meer kennis ontwikkelen en er voor zorgen dat wat we creëren sneller toepasbaar is.

Wilt u meer weten over de unit Industrie of met ons samenwerken? Lees hieronder verder of neem contact met ons op.

Contact

Arnold Stokking

  • Smart Industry
  • Solliance
  • HTSM
  • ESI
  • Holst
E-mail

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren. Ons privacystatement is aangepast aan de nieuwe privacywetgeving in de EU.