Industrie: ‘Het is onze taak om de industrie te helpen met innoveren’

Industrie is een thema waarvan het belang in Nederland steeds duidelijker wordt. Gelukkig maar, vindt themadirecteur Arnold Stokking. “Industrie is een welvaartsbepalende factor: het creëert werkgelegenheid en levert 80% van onze export. Maar industrie overleeft alleen als je blijft vernieuwen. Wij zien het daarom als onze taak om de industrie te helpen met innoveren. We gebruiken daarbij onder andere onze kennis van ict, sensoren en robotica.”

Samenwerking

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat iedere euro die in Research and Development wordt gestoken, meer dan dubbel wordt terugverdiend. Vandaar ook dat zoveel bedrijven in Nederland investeren in ontwikkeling. Voor onderwerpen die te duur of te ingewikkeld zijn om dat zelf te doen, schakelen deze bedrijven vaak onze specialisten in. Met onze vakkennis en hightech apparatuur komen we tot innovatieve oplossingen. We proberen daarbij altijd om zoveel mogelijk partijen om tafel te krijgen. Door samen te werken, kunnen we meer kennis ontwikkelen en er voor zorgen dat wat we creëren toepasbaar is.

Het verschil maken

Arnold Stokking is optimistisch over de toekomst van de Nederlandse industrie: “Vroeger zorgden de babyboom, aardgas en olie en de financiele bubbel voor de welvaart in Nederland. Maar die tijd is voorbij. Industrie is de nieuwe welvaartsbepalende factor. Daarom staat de industrie in Nederland weer helemaal op de kaart. Onze Nederlandse producten gaan de hele wereld over en mensen die in industrie werken zijn daar trots op. Ik heb zelf ook 20 jaar in de industrie gewerkt en wat is er nou mooier dan te werken aan hightech innovaties waar je werkelijk het verschil mee kunt maken?”

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.