Holst Centre: versnellen van innovatie

TNO weet dat innovatie de sleutel is tot een gezondere en duurzamere wereld. Maar om de wereldwijde maatschappelijke uitdagingen van morgen aan te pakken, moeten we de nieuwste innovaties verbinden met de bedrijven die deze innovaties tot leven kunnen brengen. Als Holst Centre brengen TNO en imec industriële partners in contact met de knapste koppen in het veld om baanbrekende, marktrijpe technologische oplossingen te creëren.

Marktrijpe innovatie

Holst Centre

De innovaties van Holst Centre zijn gericht op het verbeteren van de vitaliteit en het welzijn van mensen en het waarborgen van een duurzame toekomst. Het versterkt de economische kracht van industriële partners door hen te helpen veelbelovende innovaties om te zetten in marktrijpe producten. Bij Holst Centre werkt de Nederlandse Brainport-regio samen met een wereldwijd ecosysteem van industriële partners en de academische wereld, en maakt gebruik van die diepgaande expertise om technologische oplossingen te realiseren voor wereldwijde uitdagingen.

Holst Centre is een van de weinige innovatiecentra die expertise op het gebied van draadloze sensortechnologie en flexibele elektronica onder één dak verenigt. Het is vooral waardevol omdat het partners helpt demonstratiemodellen en prototypes te ontwikkelen die een proof-of-concept bieden. Bedrijven kunnen dan technologieën omzetten in ultramoderne, nieuwe producten en productieprocessen. De kennisoverdracht die tijdens de samenwerking plaatsvindt, maakt elk partnerbedrijf sterker, wat vaak leidt tot hogere omzetten en nieuwe banen.

Twee innovatiemodellen

Flexibele beeldsensoren

Meestal werkt Holst Centre in een preconcurrentieel, open innovatiemodel. Dit leidt tot snellere, goedkopere en effectievere innovatie die risico's beperkt en een snelle time-to-market mogelijk maakt. Industriële partners combineren hun eigen R&D met gedeelde R&D om alle aanwezige expertise te benutten in een gestructureerde en professionele setting. Met op maat gemaakte overeenkomsten die de belangen van elke partner beschermen, biedt deze gedeelde innovatie hele industrieën de ruimte om vooruit te komen.

Soms is echter één bedrijf in staat om de technologieoverdracht en de industriële toepassing van de resultaten van het gezamenlijke onderzoek te versnellen. In die gevallen gaat Holst Centre een relatie aan met slechts één partner. Wanneer een innovatie een hoger technologierijpheidsniveau heeft bereikt, of een mkb een kortere R&D-periode heeft, kunnen deze één-op-één-relaties de doorlooptijd versnellen. Holst Centre zorgt ervoor dat in deze gevallen toegespitste partnerschappen en IP-overeenkomsten tot stand komen.

Gespecialiseerde expertise in een gedeelde omgeving

In 2005 kwamen TNO en imec (België) met de steun van lokale, regionale en nationale overheden samen om een plek te creëren waar ze hun expertise in konden zetten om wereldwijde maatschappelijke uitdagingen op te lossen.

Met meer dan 180 medewerkers uit 28 landen werkt Holst Centre samen met industriële partners in meer dan 80 projecten. In elk project worden kennis en expertise gecombineerd en toegepast om technologische uitdagingen aan te gaan en de nieuwste innovaties om te zetten in oplossingen voor een gezondere, duurzamere wereld.

Wil je meer weten over wat Holst Centre voor jou kan betekenen? Neem vandaag nog contact met ons op.

Wat kan Holst Centre voor jou betekenen?

Neem contact met ons op

Contact opnemen
Nieuws

Holst Centre: geprinte elektronica voorbij de researchfase door InScope project

28 augustus 2020
Toonaangevende onderzoeksinstituten uit heel Europa kwamen in 2017 samen om een open-access pilotlijn te ontwikkelen voor ‘hybrid printed electronics’. Initiator en coördinator Holst Centre heeft het door... Lees verder
Nieuws

Holst Centre, onderdeel van TNO, maakt grote stap mogelijk richting 3D printen van elektronica

09 juli 2020
3D geprinte elektronica staat op dit moment in de kinderschoenen, maar is een veelbelovende opkomende technologie die 3D printen en geprinte elektronica combineert. Holst Centre, onderdeel van TNO, heeft... Lees verder
Nieuws

Provincie Noord-Brabant, EZK en TNO investeren in nieuwe generatie batterijtechnologie van Holst Centre

29 juni 2020
Holst Centre heeft bekend gemaakt dat de provincie Noord-Brabant, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en TNO investeren in een demonstratielijn voor de nieuwe 3D vaste stof lithium-ion batterij.... Lees verder

Expertisegroepen
Contact