Logistiek

Bij TNO ontwikkelen we kennis en methodieken voor intelligente en duurzame logistiek. Ons doel is een naadloos verbonden logistiek systeem dat efficiënter is, nieuwe bedrijvigheid creëert en minder CO2 uitstoot.

Onze visie op Datadriven Logistics

Door bevolkingsgroei en welvaart neemt de logistieke vraag toe. Het efficiënter en duurzamer maken van logistieke processen is kostenefficiënt en beter voor het klimaat en de leefbaarheid.

Volg de laatste ontwikkelingen

5 resultaten, getoond 1 t/m 5

Connected Automated Transport: van theorie naar wielen op de weg

Informatietype:
Insight
7 juni 2023

De uitdagingen in de logistiek zijn groot. De komende jaren zal er meer vervoerd moeten worden. Met minder medewerkers, minder uitstoot en zo weinig mogelijk verkeersslachtoffers. Connected Automated Transport (CAT) kan hier een mooie bijdrage aan leveren. Welke randvoorwaarden hiervoor nodig zijn, onderzoekt TNO samen met onder meer IenW en Rijkswaterstaat binnen het Afsprakenkader.

Geautomatiseerde logistiek

Informatietype:
Artikel
We doen multidisciplinair onderzoek naar de veilige en verantwoorde uitrol van Connected Automated Transport in de logistieke sector. Lees meer.

Data Driven Logistics: de toekomst van logistiek

Informatietype:
Artikel
Data delen in de logistieke sector biedt grote voordelen. We ontwikkelen instrumenten om nut en noodzaak van Data Driven Logistics te benadrukken.

Eerste stappen richting zelforganiserende logistiek

Informatietype:
Artikel
Automatisering en robotisering rukken op. En dat gaat ook de logistieke sector ingrijpend veranderen. Lees meer.

ATO: de ontwikkelingen en mogelijkheden van automatische treinbesturing

Informatietype:
Nieuws
19 januari 2021
Deze week heeft TNO in samenwerking met ProRail de position paper “ATO, gamechanger voor de toekomst van het spoor” naar buiten gebracht. In deze paper is de stand van zaken rondom automatische treinbesturing (ATO, Automatic Train Operation) uiteen gezet.