Havenbedrijf Rotterdam en TNO verlengen en verdiepen samenwerking

Thema:
Logistiek

Havenbedrijf Rotterdam en onderzoeksorganisatie TNO hebben op maandag 4 december hun strategische samenwerkingsovereenkomst verlengd met drie jaar. De samenwerking op het gebied van innovatie wordt niet alleen verlengd, maar ook uitgebreid om nog intensiever samen te gaan werken.

Beide partijen werken al een aantal jaar samen aan projecten op het gebied van transport en logistiek, energietransitie, industrietransformatie en infrastructuur. De uitbreiding heeft betrekking op een aantal belangrijke speerpunten voor de haven zoals digitalisering en verduurzaming van logistieke processen. Havenbedrijf Rotterdam en TNO nemen de komende jaren het initiatief om via fieldlabs gezamenlijke innovatie-initiatieven te lanceren die impact hebben in de haven. Hierbij wordt onder meer gekeken naar het Merwe-Vierhavengebied (M4H).

"De grote maatschappelijke opgaves waar TNO aan werkt, komen allemaal samen in de haven van Rotterdam. Denk daarbij aan de energie- en grondstoffentransitie en de verduurzaming van de industrie en logistiek. De samenwerking van multidisciplinair onderzoeksinstituut TNO en Havenbedrijf Rotterdam is cruciaal om de complexe innovaties op al deze onderwerpen versneld toe te passen en op te schalen", aldus Susan Swarte, CFO van TNO.

Lees hele bericht op de website van Havenbedrijf Rotterdam >

tno-susan-swarte

"De samenwerking van multidisciplinair onderzoeksinstituut TNO en Havenbedrijf Rotterdam is cruciaal om de complexe innovaties voor energie- en grondstoffentransitie en de verduurzaming van de industrie en logistiek versneld toe te passen en op te schalen."

Susan Swarte

CFO, TNO

Laat je verder inspireren

52 resultaten, getoond 1 t/m 5

IenW, RWS en TNO verlengen Afsprakenkader om Nederlandse infrastructuur, leefomgeving en economie toekomstbestendig te maken

Informatietype:
Insight
8 april 2024
IenW, RWS en TNO hebben hun strategische samenwerking binnen het Afsprakenkader met nog eens vier jaar verlengd.

Met Urban Strategy vindt TNO in San Diego aansluiting bij innovatieve Amerikaanse westkust

Informatietype:
Insight
28 maart 2024

Scenario-based denken draagt bij aan duurzame mobiliteit en behoud van human capital op Curaçao

Informatietype:
Insight
18 maart 2024

Klim ‘achter het stuur’ van een autonoom voertuig

Informatietype:
Insight
16 februari 2024

Rijden we in 2030 nog zelf?

Informatietype:
Insight
22 januari 2024