Event

Webinar: energiearmoede en de energietransitie

05 nov 2020

Op donderdag 5 november wordt er een webinar gehouden in het kader van de energietransitie. Koen Straver, Energiearmoede-expert van TNO, gaat in dit interactieve webinar in gesprek en beantwoordt vragen over de energiearmoede problematiek. Dit doet hij aan de hand van de bevindingen en inzichten uit onderzoek en het binnenkort te verschijnen rapport over energiearmoede van TNO en partners.

Schrijf je nu in voor het gratis webinar over energiearmoede

En praat op 5 november mee over de uitdagingen en oplossingen van energiearmoede

Inschrijven
Schrijf je nu voor het webinar " Energiearmoede en de energietransitie"

Tevens bespreekt Koen Straver de drie innovatieve maatregelen  om tot een aanpak van energiearmoede te komen en de dynamiek van energiearmoede in de energietransitie toe te lichten.

Energiearmoede in de praktijk

De energievoorziening van de toekomst moet duurzaam, betrouwbaar, betaalbaar en rechtvaardig zijn. Dat is nog niet vanzelfsprekend voor 8% van de Nederlandse huishoudens (circa 750.000 huishoudens) die in meer of mindere mate te maken hebben met energiearmoede. Ze leveren in op wooncomfort en het vermindert draagvlak voor de energietransitie.

Tot nu toe ontbreekt het Nederland aan een alomvattend kader om energiearmoede te meten, te monitoren en aan te pakken. Daarom heeft TNO met partners heeft TNO een white paper geschreven waarin we, op basis van uitvoerig onderzoek, aanbevelingen doen voor beleid om energiearmoede aan te pakken.

Ons werk

Energiearmoede

Hoe voorkomen we energiearmoede? TNO doet onderzoek naar de energietransitie en acceptatie daarvan op zowel technisch als sociaal gebied, zodat consumenten, overheden en bedrijven steeds de juiste keuzes... Lees verder
Roadmap

Een betrouwbaar, betaalbaar, duurzaam en rechtvaardig energiesysteem

De transitie naar een volledig duurzame energievoorziening in 2050 brengt grote veranderingen met zich mee in technologisch, economisch en sociaal opzicht. Fossiele bronnen zijn dan vervangen door hernieuwbare,... Lees verder

Agenda
Contact

Koen Straver

  • Production
  • Scenarios & Society

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.