Event

Webinar: energiearmoede en de energietransitie

05 nov 2020

Op donderdag 5 november wordt er een webinar gehouden in het kader van de energietransitie. Koen Straver, Energiearmoede-expert van TNO, gaat in dit interactieve webinar in gesprek en beantwoordt vragen over de energiearmoede problematiek. Dit doet hij aan de hand van de bevindingen en inzichten uit onderzoek en het onlangs verschenen rapport over energiearmoede van TNO en partners.

Kijk hier het webinar terug

whitepaper Energiearmoede in de praktijk

De energievoorziening van de toekomst moet duurzaam, betrouwbaar, betaalbaar en rechtvaardig zijn. Dat is nog niet vanzelfsprekend voor 8% van de Nederlandse huishoudens (circa 650.000 huishoudens) die in meer of mindere mate te maken hebben met energiearmoede. Ze leveren in op wooncomfort en het vermindert draagvlak voor de energietransitie.

Tot nu toe ontbreekt het Nederland aan een alomvattend kader om energiearmoede te meten, te monitoren en aan te pakken. Daarom heeft TNO met partners heeft TNO een whitepaper geschreven waarin we, op basis van uitvoerig onderzoek, aanbevelingen doen voor beleid om energiearmoede aan te pakken.

 

Download het whitepaper

Energiearmoede en de energietransitie

Download
Ons werk

Energiearmoede

Hoe voorkomen we energiearmoede? De transitie van fossiele brand- en grondstoffen naar een duurzame energiehuishouding is veel meer dan een technische innovatie. Minstens zo belangrijk zijn de vraagstukken... Lees verder
Roadmap

Een betrouwbaar, betaalbaar, duurzaam en rechtvaardig energiesysteem

De transitie naar een volledig duurzaam energiesysteem in 2050 brengt grote veranderingen met zich mee in technologisch, economisch en sociaal opzicht. Fossiele bronnen zijn dan vervangen door hernieuwbare,... Lees verder

Agenda
Contact

Koen Straver

  • Social scientist
  • Energietransitie Studies

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.