TNO partner in: afval recycling

Recycling worker

Hoe TNO de sector Grondstoffen Energie en Omgeving (GEO) helpt

Voor de weg naar een circulaire economie is recycling een essentieel onderdeel. Daarom helpt TNO de sector te innoveren met het doorrekenen van scenario's, toepassingen en maatregelen. Met o.a. nieuwe productontwerpen, duurzame technologieën om plastics te recyclen en het hergebruiken van waardevolle afvalstoffen. Maar ook strategieën om de toename van microplastics te reduceren. Ontdek hoe TNO met innovaties en in samenwerking bijdraagt aan een circulaire economie.

Van 30% naar 50% circulaire plastics

Momenteel wordt 70% van de plastics verbrand. Dit kan én moet snel beter, denken wij. Wij hebben daarom onze ambitie voor 2030 vastgezet: in 2030 moet 50% van de plastics circulair worden geproduceerd. Met nieuwe productie- en recylingstechnologie maken we dit ambitieuze doel mogelijk.

Onderzoek

Wat TNO voor jou kan betekenen

Wil je een onderneming starten, maar heb je wetenschappelijke onderbouwing nodig? TNO helpt je bij onderzoek.

Innovatie

Daarom TNO

Wil je een product of dienst ontwikkelen, maar heb je de faciliteiten of middelen er niet voor? TNO helpt je bij de ontwikkeling.

Samenwerken

Daarom TNO

Ben je op zoek naar samenwerkingen? TNO geeft je graag advies.

Kim-meulenbroeks-renewi

"Jaarlijks verbranden we 7 miljoen ton afval. Voor een circulaire economie moeten we meer materiaal omzetten naar grondstoffen."

Kim Meulenbroeks

Renewi

Wil je weten hoe je kunt samenwerken met TNO?

Innovaties creëren is een zaak van samenwerken. Dat kan alleen met partners. Daarom werken we jaarlijks met zo’n 3000 grote multinationals, mkb, universiteiten, kennisinstellingen en overheden, in binnen- en buitenland aan gezamenlijke uitdagingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Laat je verder inspireren

38 resultaten, getoond 1 t/m 5

Microplastics en verpakkingen: vermindering is haalbaar

Informatietype:
Insight
31 augustus 2023

Plasticverpakkingen zijn onmisbaar en tegelijkertijd een grote bron van microplastics. Lees aan welke effectieve maatregelen we samen met de industrie werken.

Upwash-technologie voor hogere kwaliteit plasticafval

Informatietype:
Artikel

Op dit moment wordt slechts een klein deel van het plastic dat we dagelijks gebruiken gerecycled. Om meer plasticafval te kunnen hergebruiken zijn innovatieve technologieën nodig die plastic zo efficiënt en effectief mogelijk kunnen recyclen. Het door TNO bedachte Upwash concept is zo’n technologie, die nu verder wordt ontwikkeld en gereed gemaakt voor opschaling.

Tijdmakers: Van zeewierplaag op de stranden naar nuttige grondstoffen

Informatietype:
Insight
6 juli 2023

In deze aflevering van TNO Tijdmakers stellen we je voor aan Luisa Flechas, business developer biogebaseerde en circulaire technologieën. Luisa laat je zien hoe we bij TNO zeewier gebruiken voor de productie van chemicaliën en materialen.

Op een duurzame manier plastics produceren uit CO2: vanaf 2030 kan het

Informatietype:
Insight
22 juni 2023

Onze ambitie voor 2030: plastics circulair produceren zonder CO2 uitstoot, maar mét CO2 o.a. als grondstof. Dit gaan we mogelijk maken. Hoe? Lees meer

From #plasticfree to future-proof plastics

Informatietype:
Webinar
15 juni 2023
1 aflevering

Tijdens de webinar 'From #plasticfree to future-proof plastics' deelden we de resultaten uit onze whitepaper 'How a future-proof, circular and sustainable plastics economy should look like'.