Gepersonaliseerde voeding gemakkelijk thuis geleverd

Thema:
Metabole immuungezondheid
23 januari 2023

MixMasters ontwikkelt, produceert en verpakt gepersonaliseerde gezondheidsvoeding en sportsupplementen. Zij proberen op innovatieve manieren gezonde voeding bij hun klanten te brengen en focussen zich vooral op de sport- en gezondheidsbranche. Tijdens de samenwerking met TNO ontstond er een idee voor een geheel nieuwe venture: FoodiYou.

Als ondernemer wil je gewoon dat je product werkt. We vonden het prettig dat TNO meedacht in daadwerkelijke business kansen.

Jan Derks

Projectmanager MixMasters

Innovatievraag

MixMasters kwam bij TNO terecht nadat zij zelf al enig onderzoek hadden gedaan over hun vraagstuk: Hoe kunnen we voeding echt personaliseren en toch gebruiksvriendelijk blijven?

In hun vooronderzoek had MixMasters al gekeken naar de ontwikkeling van voeding op basis van DNA. Maar in samenwerking met de experts van TNO werd al snel de switch gemaakt naar voeding op basis van lichamelijke kenmerken en leefstijl (fenotypes), omdat dit beter aansloot bij de vraag 'voeding personaliseren op een gebruiksvriendelijke manier'.

Op basis van het onderzoek met TNO heeft MixMasters inmiddels verschillende voedingsprofielen en een pakket ontwikkeld waarmee klanten thuis, op hun gemak de fenotypetest kunnen afnemen.

header-foodiyou
Gepersonaliseerde producten van FoodiYou

Wat is FoodiYou?

Jan Derks, Projectmanager FoodiYou: Je doet één keer een test en vult een vragenlijst in. Op basis daarvan sturen we je daarna maaltijden toe die bij jouw profiel passen. Super simpel dus! Ik zal iets verder de diepte ingaan: Ons 'zelftestje' bestaat uit een meetlint, glucosemeter en een vragenlijst.

Dit pakketje wordt bij jou thuis geleverd zodat jij de test zelf in alle rust kan invullen en afnemen (vandaar ook onze naam 'FooDIYou). Je stuurt het pakketje daarna terug en wij halen jouw resultaten door ons algoritme. Hieruit rolt dan een profiel waaruit de optimale voedingsstoffen voor een persoon duidelijk worden. Hierna starten we direct met het toesturen van maaltijden met de juiste samenstelling van energie en voedingstoffen voor jouw profiel.

Wat maakt FoodiYou zo bijzonder?

Als je naar het concept en de markt kijkt, dan zijn wij de eerste die gepersonaliseerde voeding zo compleet kunnen aanbieden. Als organisatie stuitten we erop dat er nog weinig is gedaan aan daadwerkelijk onderzoek voor het personaliseren van je voedingspatroon.

Als consument word je eigenlijk snel naar de bekende 'schijf-van-vijf' verwezen. Deze werkt echter niet voor iedereen. Een voedingspatroon wat voor jou goed is, hangt namelijk veel meer af van factoren als je leeftijd, je lengte en wat je doel is bij je voedingspatroon; een dieet van iemand die spiermassa wil opbouwen, ziet er heel anders uit dan iemand die probeert af te vallen.

Ons concept koppelt een voedingspatroon met de ideale samenstelling van eiwitten, koolhydraten en vetten aan jouw persoonlijke profiel en doelstellingen. Zodat jij uitkomt bij de voeding waar jouw lichaam het meeste aan heeft.

Hoe ging de samenwerking met TNO?

We hebben een hele prettige samenwerking met TNO gehad, er werd goed geluisterd naar onze vraag en we merkten dat we ook echt naar een gezamenlijk doel werkten. Dat was fijn om te ervaren.

Als ondernemer wil je gewoon dat iets werkt en het is dan fijn dat mensen die zo specialistisch zijn toch kunnen meebewegen met jouw vraagstuk en de ontwikkelingen in het onderzoek.

Wat is de vervolgstap?

We zijn helemaal klaar voor productie en zouden zo nodig volgende week van start kunnen gaan. Maar we focussen nu eerst op wat uitzoekwerk: hoe kunnen we ons nieuwe concept het best in de markt zetten en bij welke klanten willen we ons concept neerleggen? In 2023 zullen jullie zeker meer van ons horen.

Ook samen innoveren met TNO?

Laat je verder inspireren

15 resultaten, getoond 1 t/m 5

TNO-onderzoek basis voor betrouwbaardere allergie-informatie op voedseletiketten

Informatietype:
Nieuws
6 februari 2024
Per 1 januari 2024 heeft Nederland een nieuw allergenenbeleid. Er zijn blootstellingsnormen vastgesteld en de regels voor het waarschuwen op het etiket voor mogelijke (onbedoelde) aanwezigheid van stoffen die allergie kunnen veroorzaken (allergenen) zijn aangescherpt.

Een gezonde leefstijl als beste medicijn

Informatietype:
Insight
28 november 2023

Persoonlijk diabetesplan Ancora Health dankzij 360 methodologie

Informatietype:
Insight
11 mei 2023

Hoe MixMasters fenotypetest gebruikt om gepersonaliseerde voeding aan te bieden

Informatietype:
Insight
11 mei 2023

Gepersonaliseerde gezondheidsadviezen in de praktijk

Informatietype:
Insight
17 april 2023