nieuws

Gebalanceerde arbeidsflexibiliteit: 10 voorbeelden

13 jan 2016

Organisaties hebben steeds meer behoefte aan manieren om mee te kunnen bewegen met veranderingen in hun omgeving. De laatste jaren is de flexibilisering van de arbeidsmarkt daarom toegenomen. Het aantal vaste contracten is afgenomen en de flexibele schil is gegroeid. Inzet van flexibele contracten is slechts één van de flexmaatregelen die organisaties kunnen hanteren. TNO laat met 10 voorbeelden uit de praktijk innovatieve alternatieven zien.

Welke flexmaatregelen organisaties kunnen hanteren hangt af van de aard van het werk, de organisatiestrategie en bijvoorbeeld de schaarste aan expertise, welke flexibiliteitsmaatregelen het beste bij de organisatie passen.

Boek 'Gebalanceerde Flexibiliteit'

In het boek 'Gebalanceerde Flexibiliteit' geven wij een visie op arbeidsflexibiliteit: waar komt de behoefte van organisaties aan flexibiliteit vandaan, hoe ontwikkelt arbeidsflexibiliteit zich in Nederland, wat zijn risico’s en wat zijn kansen voor werknemers en werkgevers. Tien voorbeelden uit de praktijk laten zien hoe organisaties gebalanceerder kunnen omgaan met flexibiliteit zodat de risico’s worden verminderd en de kansen vergroot: Heurkens & Van Veluw, BMA Ergonomics, Vanderlande, Elkerliek Ziekenhuis, Full Management Support, DichtBijZorg, DIT, Jonge Honden, Carlton Beach Hotel en Bankbook. De voorbeelden bieden inspiratie om het anders te doen. Tot slot biedt het boek een aanpak voor gebalanceerde flexibiliteit.

Masterclass

Eind vorig jaar heeft TNO met de bedrijven die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van het boek, vakbond FNV en geïnteresseerden een masterclass gehouden over het thema. Gastheer was DIT (uitzendbureau in de techniek, bouw en metaal) in Waardenburg. TNO presenteerde daar haar visie en de aanpak van Gebalanceerde Flexibiliteit. De deelnemers gingen daarna met elkaar in gesprek over hoe zij ieder op hun eigen manier arbeidsflexibiliteit hebben vormgegeven. Ze boden elkaar inspiratie en dachten met elkaar mee over de dingen waar ze nog tegenaan lopen. Zo liep BMA Ergonomics aan tegen de vraag hoe medewerkers meer te stimuleren om kennis te maken met andere functies en zo de inzetbaarheid te vergroten. Bankbook boog zich juist weer over de vraag hoe bedrijven te stimuleren personeel met elkaar uit te wisselen in de financiële sector. En Jongen Honden zochten naar een manier om hun bedrijfsconcept vorm te geven binnen de nieuwe Wet Werk & Zekerheid. De middag werd afgesloten met een netwerkborrel. De bedrijven vonden de masterclass inspirerend. "Het is erg goed om eens zo'n diepgaande discussie over het onderwerp met elkaar te voeren en te horen hoe anderen het hebben aangepakt en wat er dus allemaal mogelijk is."

Bent u geinteresseerd in flexmaatregelen die organisaties kunnen hanteren? TNO laat in het boek Gebalanceerde Flexibiliteit 10 voorbeelden uit de praktijk zien.

Gebalanceerde Flexibiliteit

Lees het boek Gebalanceerde Flexibiliteit

Klik hier
Download Gebalanceerde Flexibiliteit (pdf)
Expertise

Sustainable Productivity

De Expertisegroep Sustainable Productivity and Employability verbetert de duurzame arbeidsproductiviteit in organisaties. Met duurzaam bedoelen we dat oplossingen aansluiten bij wat bijdraagt aan gezondheid... Lees verder
Nieuws
Contact
E-mail

Mediavragen?

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.