Defensie en veiligheid

Veiligheid is niet vanzelfsprekend. Daarom zetten we onze kennis en technologie in om innovaties te creëren voor mensen die zich inzetten voor onze vrede en veiligheid. Of het nu gaat om defensie, politie, justitie en veiligheid, bedrijfsleven of anderen. Wij zijn de bondgenoten van militairen en veiligheidsprofessionals.

Fysieke en digitale veiligheid

Veiligheid gaat over beleving en werkelijkheid. Fysiek en digitaal. De dreiging verandert en is al lang niet meer aan landsgrenzen gebonden. Daarom is het van belang dat wij onze partners voorzien van een betere begeleiding en voorbereiding dan waar ook ter wereld. En van materieel dat steeds weer het modernste is.

Ons werkterrein beweegt tussen land, zee en lucht. Tussen cyber en space. Wereldwijd verleggen wij grenzen. Met wetenschap én innovatie aan de frontlinie. Daarom richten wij ons op vier gebieden:

Expertisegroepen

Laat je verder inspireren

126 resultaten, getoond 11 t/m 15

Onderzoek naar het El-Chaab-incident

Informatietype:
Nieuws
7 maart 2024
Op 13 oktober 2023 werd een groep journalisten getroffen door munitie op een heuveltop in Zuid-Libanon. Een video-journalist van Reuters werd gedood en twee andere Reuters-journalisten raakten gewond.

Effectiever innovatie-instrumentarium als oplossing voor maatschappelijke opgaven

Informatietype:
Nieuws
4 maart 2024

TNO volledig eigenaar Nationaal Metrologisch Instituut VSL

Informatietype:
Nieuws
23 februari 2024

Lachgas minstens uur aan te tonen in bloed en adem

Informatietype:
Nieuws
19 februari 2024

AI surveilleert erop los. Maakt dat onze samenleving veiliger?

Informatietype:
Insight
8 februari 2024