AI-technieken

AI is een sleuteltechnologie voor nieuwe toepassingen die bijdragen aan een sterkere industrie en samenleving. Hiervoor werken we samen met onderzoeksinstellingen, bedrijven en overheden in het TNO Appl.AI programma.

Samen zijn we in staat om Nederland met AI-toepassingen veiliger, efficiënter, gezonder en welvarender te maken. Dit doel staat in ons vizier en daarom blijven we investeren in AI-technieken. Alle AI-technieken zijn breed inzetbaar en helpen ons om effectief te zijn in meer domeinen.

Klik op onderstaande links en lees op welke AI-technieken we vooruitgang boeken. 

AI-podcast 'Snoek op zolder' met Judith dijk, programmamanager bij TNO

Snoek op Zolder is de wekelijkse wetenschapspodcast van de Nederlandse AI Coalitie (NLAIC) en het Nationaal Innovatie Centrum Artificial Intelligence (ICAI). Hennie Huijgens en Sietse van Gorkom duiken met een onderzoeker of een medewerker van een publieke of private organisatie in de wereld van kunstmatige intelligentie.

Te gast in de achtste aflevering is Judith Dijk, programmamanager en onderzoeker bij TNO. Judith is onder andere verantwoordelijk voor het Appl.AI programma waarin TNO zich richt op generieke AI-technologie en -methodologie ontwikkeling, én voor het defensie onderzoeksprogramma voor camera systemen. Daarnaast is Judith liaison voor TNO bij het Maritime Warfare center van de Nederlandse Marine.

Meer weten over Artificiële Intelligentie? Lees dan ook hoe TNO omgaat met AI-toepassingen en wat we doen met de belangrijkste AI-uitdagingen

Thema

Artificiële intelligentie - van onderzoek tot toepassing

Kunstmatige intelligentie oftewel artificial intelligence (AI) betreft het vermogen van machines om intelligent gedrag te vertonen. AI zal de manier veranderen waarop we leven, werken en reizen. Het zal... Lees verder
Roadmap

Toepassingsgebieden

Lees verder
Roadmap

Uitdagingen in AI

Lees verder

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.