Earth, Life and Social Sciences

De grote maatschappelijke uitdagingen van deze tijd vereisen een intensieve samenwerking tussen uiteenlopende disciplines. Hierbij gaat het vaak om het verbinden van technische innovatie met de manier waarop mensen die succesvol kunnen en willen toepassen.

Hoe maken we gezondere lekkere voeding en zorgen dat mensen het gaan eten? Hoe voorkom je industriële calamiteiten en zorg je dat mensen de goede dingen doen als het toch misgaat? Op welke manier kunnen we het beste gebruik maken van de mogelijkheden van ICT? Hoe treden we op in onveilige situaties en voorkomen we trauma’s achteraf? Wat bepaalt onze acceptatie van nieuwe ontwikkelingen als energieopslag in de bodem, nanotechnologie en medische innovaties?

Dit zijn vragen waaraan binnen TNO dagelijks wordt gewerkt door zo'n 1300 collega's in het expertisegebied Earth, Life and Social Sciences. Zij zijn onder andere geschoold als moleculair bioloog, chemicus, ICT'er, bedrijfskundige, wiskundige, psycholoog en aardwetenschapper. Juist de synergie van creatieve combinaties van vakgebieden maakt het ons mogelijk om uitdagende problemen voor onze klanten aan te pakken en (helpen) op te lossen.

Een diepgaande vakkennis, gecombineerd met maatschappelijke betrokkenheid , professionele projectuitvoering en communicatieve vaardigheden stelt ons in staat mensen mee te nemen in het participeren in, werken met en accepteren van vernieuwende oplossingen. Hierbij geldt het 'out of the box' denken voor technologie, maar zeker ook voor de wijze waarop mensen technologie beleven en de wijze waarop organisaties daarmee willen en kunnen samenwerken.

Dat doen we voor klanten bij overheid en bedrijfsleven die actief zijn in gezondheidszorg, energie, mobiliteit, bouw, defensie en innovatieve industrie.

ALS VANZELFSPREKEND SAMENWERKEN

Mijn persoonlijke drijfveer: innovaties werkelijk laten slagen. Het is mijn missie om mensen en organisaties in onze maatschappij als vanzelfsprekend te laten samenwerken. Dat geldt zowel voor onze klanten, onze partners als voor onszelf.'

Contactpersoon

dr. A. (Angelien) Sanderman
088 866 72 48
Contact opnemen

Niet gevonden wat u zocht?