Informatietype:
Evenement
Thema:
Weerbare jeugd en ouderschap
Unit:
Healthy Living & Work

Terugkombijeenkomst voor stoere schildpadden en dappere dino’s trainers

Op donderdag 6 juni 2024 is er weer een terugkombijeenkomst van de Stoere Schildpadden en Dappere Dino's kwalificeringen. Tijdens deze terugkomdag kunnen Stoere Schildpadden en Dappere Dino's trainers hun startkwalificering omzetten in een certificaat of hun certificaat verlengen. Bovendien worden deelnemers op de hoogte gebracht van nieuws rondom de trainingen en is er een inhoudelijke workshop.

Startdatum:
Tijd:
09:00 -
Locatie:
Utrecht
Kosten:
Het omzetten van de startkwalificering in een licentie is (alleen de eerste keer) inbegrepen in de kwalificatie, bij verlenging van het certificaat zijn de kosten €250,00 (excl. BTW).
Logo Stoere Schildpadden ™ | Logo Dappere Dino’s ™

Stoere Schildpadden (voor kleuters; kinderen van 4 tot en met 6 jaar) en Dappere Dino’s (voor groep 3 en 4; kinderen van 6 tot en met 8 jaar) zijn wetenschappelijk onderbouwde preventieve groepstrainingen voor kinderen van wie de ouders gescheiden zijn. De interventies zijn bedoeld om kinderen beter om te laten gaan met veranderingen tijdens en na de scheiding, en richten zich op het verbeteren van de mentale weerbaarheid van kinderen. Zie www.dapperedino.nl.

De kwalificeringen tot Stoere Schildpadden en Dappere Dino’s trainer bestaan uit een startkwalificatiebijeenkomst, supervisie/coaching (via beeldbellen), en de terugkombijeenkomst.

Voor het omzetten of verlengen van een certificaat is het van belang dat u als trainer een beeldopname meebrengt die is gemaakt tijdens een Stoere Schildpadden en/of Dappere Dino groep. Deze gebruiken we tijdens de groepsintervisie. Het is belangrijk dat de trainer zelf goed in beeld is en het een fragment is waarin er interactie is met de kinderen en de handpop. Bedenk als trainer vooraf welke vraag u heeft bij het fragment en breng die in tijdens de intervisie.
Trainerscertificaten (“licenties”) worden uitgereikt op basis van deelname aan de startkwalificering, het begeleiden van tenminste een Stoere Schildpadden /Dappere Dino’s groep (inclusief intake, ouderavond en eindevaluatie) en deelname aan de terugkombijeenkomst met intervisie aan de hand van dit beeldfragment. Tijdens de terugkombijeenkomst kunnen verder ervaringen uitgewisseld worden met medetrainers.

Licenties zijn twee jaar geldig. Licenties worden verlengd door:

  • Iedere twee jaar tenminste een Stoere Schildpadden /Dappere Dino’s groep te geven;
  • Eens per twee jaar deel te nemen aan de jaarlijkse landelijke terugkombijeenkomst,
    inclusief inhoudelijke workshop en intervisie op basis van eigen videobeelden.

DOELGROEP

De terugkombijeenkomst is uitsluitend bedoeld voor Stoere Schildpadden  en/of Dappere Dino’s trainers met een startkwalificatie of licentie. Heeft u nog geen startkwalificatie, neem dan eerst deel aan de startkwalificering tot Dappere Dino's trainer. Inschrijven: www.tno.nl/dapperedino.

Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJeugd.nl) heeft aan de Stoere Schildpadden kwalificering voor jeugdprofessionals 48 accreditatiepunten en aan de Dappere Dino’s 53 accreditatiepunten toegekend (SKJ211556). Punten worden verkregen na licensering tijdens de terugkombijeenkomst.

Programma

09:00

Inloop en ontmoeten

09:30

  • Start programma
  • Welkom en ontmoeten
  • Informatie terugkomdag, nieuws
  • Verdiepende workshop
  • Lunch inclusief uitwisseling ervaringen
  • Intervisie 1

14:30

Uitreiken certificaten 1

15:00

Intervisie 2

16:30

Uitreiken certificaten 2

17:00

Afsluiting

Voor trainers die deelnemen aan groepsintervisie voor Stoere Schildpadden én Dappere Dino’s duurt de dag langer dan voor trainers die voor één intervisieronde komen. Komt u namelijk om één certificaat te verlengen/behalen (Stoere Schildpadden óf Dappere Dino’s) dan is de bijeenkomst na de eerste intervisieronde afgelopen.

Kosten

Het omzetten van de startkwalificering in een licentie is (alleen de eerste keer) inbegrepen in de kwalificatie, bij verlenging van het certificaat zijn de kosten €250,00 (excl. BTW).

Laat je verder inspireren

14 resultaten, getoond 1 - 5

Startkwalificering dappere dino’s en stoere schildpadden 7 en 8 november 2024

Informatietype:
Evenement
Op donderdag en vrijdag 7 en 8 november 2024 start een nieuwe startkwalificatie-2-daagse tot Dappere Dino’s  en Stoere Schildpadden trainer.
Startdatum:
-
Locatie:
TNO | Leiden - Sylviusweg 71

Startkwalificering tot ScheidingsATLAS trainer vrijdag 15 november 2024

Informatietype:
Evenement
Startdatum:
Locatie:
TNO | Leiden - Sylviusweg 71

Startkwalificering Stoere Schildpadden trainer

Informatietype:
Evenement
Startdatum:
Locatie:
Sylviusweg, Leiden

Terugkombijeenkomst voor ScheidingsATLAS trainers

Informatietype:
Evenement
Startdatum:
Locatie:
TNO | Leiden - Sylviusweg 71

Pesten terugdringen met anti-pestprogramma PRIMA

Informatietype:
Project
25 september 2023