Amy Houtkamp

Functie:
Stage & Campus coördinator

‘Een goede stageplek is voor een student een belangrijk onderdeel van de studie. Tijdens een stage kun je ontdekken wat je écht leuk vindt om te doen. En onderzoeken of TNO daar de juiste plek voor is.’

Vraagbaak

‘Als stage & campus coördinator ben ik de contactpersoon vanuit HR en recruitment voor collega’s als het gaat om stages binnen TNO. Met allerlei vragen over stagiairs of stageplekken kun je bij mij terecht.

Nieuwe stagiairs aantrekken en enthousiast maken over onze organisatie, dat vind ik leuk om te doen. Zo verbind ik TNO met verschillende universiteiten. Ik organiseer campusevenementen en heb nauw contact met studieverenigingen van allerlei (technische) studies door het hele land.

Ontdekken

Een goede stageplek is voor een student een belangrijk onderdeel van de studie. Tijdens een stage kun je ontdekken wat je écht leuk vind om te doen. En onderzoeken of TNO daar de juiste plek voor is. Daarom houd ik me in mijn werk veel bezig met hoe onze stagiairs hun stage beoordelen: wat vinden studenten van hun stage bij TNO? En hoe kunnen we deze ervaring verbeteren?

Passie

Iedereen die bij TNO werkt, is met toffe dingen bezig. Op allerlei verschillende onderwerpen dragen we een steentje bij aan de toekomst. TNO’ers doen dat met zoveel passie voor hun vak! Dat zie je terug in hun enthousiasme en behulpzaamheid. Ze leggen je graag uit waar ze mee bezig zijn.

We creëren stageplekken met behulp van collega’s in de afdelingen. Daarom help ik ze bij het oplossen van vraagstukken en breng ik een stukje structuur aan in het proces. Zo blijft het leuk voor de stagecoördinatoren, de stagiairs en alle andere betrokkenen.

Puzzelstukjes

De combinatie van strategisch nadenken over wat beter kan en dat vervolgens omzetten naar concrete acties, daar word ik blij van. Bovendien kan ik echt iets betekenen voor collega’s én voor stagiairs. Ik word er blij van als anderen wat kunnen met de informatie die ik hen geef of de actie die ik uitzet. Van zo’n telefoontje of mailing laad ik helemaal op. Maar ook als anderen mij helpen, en er zo puzzelstukjes in elkaar vallen, word ik blij.

Naast praktische vragen en organisatorische dingen bepaal ik ook de strategie voor stage & campus. Samen met collega’s maak ik elk jaar een plan van aanpak: waar gaan we ons op richten en wat hebben we daarvoor nodig? Hoe kunnen we bijvoorbeeld de drempel verlagen voor studenten om te solliciteren op een stage? En op welke campusevenementen mogen we als TNO bijvoorbeeld niet ontbreken?

Experimenteren

Zelf ervaar ik bij TNO veel vrijheid. Zo ben ik bijvoorbeeld in een heel andere rol gestart: als directiesecretaresse. Al snel ben ik daar allerlei interessante projecten naast gaan doen.

Er is hier vertrouwen om nieuwe dingen te proberen, ruimte om te experimenteren, je aanpak aan te scherpen en het opnieuw te proberen. En er is oog voor mijn behoeften, vitaliteit en ontwikkeling. Dat vind ik echt bijzonder. Ik gun studenten een werkomgeving zoals ik die ervaar bij TNO als start van hun carrière’.

Den Haag - New Babylon

Anna van Buerenplein 1
2595 DA Den Haag

Postadres

Postbus 96800
2509 JE Den Haag