Organisatie

TNO: Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek

TNO heeft de missie mensen en kennis te verbinden, om zodoende te innoveren met impact. Dat doen we door in twee expertisegebieden uiteenlopende disciplines samen te brengen, om invulling te geven aan maatschappelijke vraagstukken binnen 7 actuele thema's. Binnen het expertisegebied Technical Sciences wordt met hoogwaardige kennis en geavanceerde technologie naar oplossingen gezocht voor uiteenlopende technologische vraagstukken ten behoeve van praktische doeleinden. Bij Earth, Life and Social Sciences werken onze wetenschappers aan aarde-, milieu en levensvraagstukken. Ook bieden maatschappelijke vraagstukken en gedragsvraagstukken uitdagingen aan de gedragsdeskundigen, psychologen en informatiekundigen van Earth, Life and Social Sciences.

De TNO organisatie

TNO beschikt over een eigen kantoor in Brussel, Qatar en op Aruba.

Samen met de universiteiten heeft TNO circa 30 kenniscentra om kennis te ontwikkelen op zorgvuldig geselecteerde terreinen. Deze kenniscentra fungeren als innovatiecentra. Niet alleen met universiteiten, ook met bedrijven neemt TNO deel in kenniscentra.

Deelnemingen

In de meeste gevallen exploiteren de opdrachtgevers van TNO zelf de door TNO ontwikkelde kennis. Daarnaast is TNO actief met exploitatie van kennis waarvoor de markt moet groeien en die daardoor mogelijk ongebruikt zou blijven. In zulke gevallen richt TNO onder TNO Companies een bedrijf op om die kennis naar de markt te brengen. Een overzicht van onze deelnemingen treft u aan op de website van TNO Companies.

Meer informatie

Zoekt u informatie over een bepaald onderwerp? Of zoekt u specifieke informatie over wat TNO voor u kan betekenen? Selecteer dan een thema waarbinnen uw onderwerp of aandachtsgebied zich afspeelt. Wanneer u vervolgens een onderwerp selecteert, krijgt u ook informatie over welke TNO-medewerker u hierover te woord kan staan. Indien uw aandachtsgebied niet scherp af te bakenen is, kijkt u dan ook bij actuele onderwerpen of gebruik de zoekmachine bovenaan deze pagina. U kunt ook te allen tijden contact opnemen met de TNO Wegwijzer.

Contactpersoon

dr.ir. E.I.V. (Esther) van den Hengel
088 866 11 73
Contact opnemen

Niet gevonden wat u zocht?