Informatietype:
Project
Thema:
Flexibele en vrije-vorm producten
Unit:
High Tech Industry

PillarWave: ultrasone pleister op de huid vervangt bezoek aan ziekenhuis

Het maken van een echogram, bijvoorbeeld om de conditie van een orgaan zoals het hart of de bloedsomloop goed in beeld te brengen, gebeurt doorgaans door een expert sonograaf in een ziekenhuis of diagnostisch centrum. TNO heeft in een technologie ontwikkeld, waarbij een flexibele pleister op de huid met ultrageluid beelden maakt over een langere periode van het te onderzoeken orgaan. Dit maakt de gang naar het ziekenhuis voor veel onderzoek overbodig omdat de patiënt thuis is te volgen.

Zeer scherp beeld

De technologie, PillarWaveTM gedoopt, is inmiddels gepatenteerd en we zijn in gesprek met fabrikanten van medische apparatuur om deze  te commercialiseren. Op een zeer dunne plastic folie worden specifieke structuren geprint die geluidsgolven uitzenden en ontvangen. Omdat het mogelijk is heel veel van deze structuren te printen over een groot oppervlakte is een zeer scherp beeld te verkrijgen van het te onderzoeken orgaan.

Meer weten?

Bekijk de pagina van PillarWave met meer informatie over dit project

Laat je verder inspireren

1 resultaat

TNO lanceert spin-off AIKON Health voor draagbare monitoring gezondheid

Informatietype:
Nieuws
13 september 2023
TNO lanceert de spin-off AIKON Health, gericht op draagbare biosensoren die zich richten op chronische zorgbeheer, te beginnen met hartmonitoring.