Leertechnologielab

Er is steeds meer behoefte aan nieuwe leertechnologieën, zoals e-learning, blended learning, simulatiegebaseerde gaming en mobiel leren. Maar hoe benut je de mogelijkheden hiervan optimaal? Dat kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van het leertechnologielaboratorium van TNO. In het LT-lab heeft TNO tientallen jaren van kennis en expertise op het gebied van opleiding en training samengebracht.

Wat heb ik aan flexibel en gedistribueerd leren met de Mobile Learning Unit van het LT-lab? Of aan Just-in-Time Learning tijdens een crisissituatie? Is het mogelijk te coachen op afstand? Hoe kan ik mijn personeel laten oefenen met een systeem dat er nog niet eens is? Het zijn typische klantvragen over opleiding en training waar het LT-lab een antwoord op vindt.

In onze visie betekent het gebruik van nieuwe leertechnologie tevens een vernieuwing in organisatorisch, didactisch en technisch opzicht. De multidisciplinaire projectteams van het LT-lab benaderen leertechnologische klantvragen dan ook altijd vanuit de driehoek organisatie, didactiek en technologie.

Daarbij zijn wij niet gebonden aan één bepaalde leverancier of één specifiek systeem. Die onafhankelijkheid garandeert de klant maximale flexibiliteit bij de keuze voor leertechnologische oplossingen en hardware. De oplossingen van het LT-lab zijn steeds precies op maat.

Van alle markten thuis

Het LT-lab van TNO demonstreert, beproeft en standaardiseert leertechnologie. Dat doen we altijd in nauwe samenwerking met de klant. Demonstreren omvat niet alleen het uitvoeren van haalbaarheidsstudies en pilots, maar ook de bouw van concrete demonstrators om mogelijke oplossingen te visualiseren.

Daarnaast is het LT-lab het TNO-expertisecentrum dat dient als proeftuin voor innovatieve leertechnologie. Wij testen leertechnologie, ook op de werkvloer bij de klant. Dat kan van alles zijn, van bestaande en nieuwe concepten en methoden tot software en hardware.

De invoering van nieuwe leertechnologie blijft echter complex. Het LT-lab helpt klanten daarom ook de organisatorische, didactische en technische afspraken om te zetten in standaarden. Hierbij maakt het LT-lab gebruik van de brede TNO-expertise in opleiding en training en van de eigen unieke leertechnologiefaciliteiten. En natuurlijk van een uitgebreid netwerk binnen de overheid en het bedrijfsleven.

Laat je verder inspireren

14 resultaten, getoond 6 t/m 10

Doorbraak in schreeuwend personeelstekort

Informatietype:
Artikel
Personeelstekort is een groeiend probleem. TNO stelt een systeemaanpak voor om dit op te lossen.

Human machine teaming

Informatietype:
Artikel

Menselijke prestaties

Informatietype:
Artikel

Militaire operaties

Informatietype:
Artikel

Adaptieve krijgsmacht

Informatietype:
Artikel