Duurzaamheid geothermie in warmtenetten
Op donderdag 17 december 2020 organiseerde TNO samen met Stichting Platform Geothermie (SPG) een webinar over de duurzaamheid van geothermie in warmtenetten. TNO heeft, op initiatief van, en in samenwerking met, de deelnemers van SPG een studie gedaan naar de CO2-emissie van een geothermiebron en van een nieuw warmtenet met een geothermiebron.
Tijdens dit webinar worden de volgende vragen behandeld:
- Hoe duurzaam is een geothermiebron nu en in de toekomst?
- Hoe duurzaam is een warmtenet met een geothermiebron?
- Wat zijn de uitdagingen voor de sector?
We kijken naar de berekeningen van de duurzaamheid van de bron en naar de duurzaamheid van een warmtenet dat wordt gevoed met een geothermiebron.
We maken een korte uitstap naar de vervolgstappen die nodig zijn om een geothermiebron in de toekomst zo duurzaam mogelijk in een warmtenet te ontwikkelen samen met andere bronnen.
Neem contact met ons op
Laat je verder inspireren
Energiesystemen in ondergrond oplossing voor kleinschalige warmtenetten
Kan een gesloten energiesysteem in de diepe ondergrond gebruikt worden als kleinschalig collectief warmtenet? TNO, Itho Daalderop, Encor, EBN, TuGeo, Actium en Bentoniet Fabriek zijn recent gestart met een project om een warmtenetconcept te ontwikkelen dat modulair uitgerold kan worden.


Collectieve duurzame warmtesystemen technisch haalbaar en maatschappelijk aanvaardbaar
Het driejarige innovatieprogramma WarmingUP laat zien dat collectieve duurzame warmtesystemen technisch haalbaar en maatschappelijk aanvaardbaar zijn. Anders verwarmen dan met aardgas vereist nieuwe infrastructuren en regels.


Geothermie volledig CO2-neutraal maken

