Informatietype:
Project
Thema:
Jeugd
Unit:
High Tech Industry

Psycat: psychosociale problemen bij kinderen signaleren

De jeugdgezondheidszorg (JGZ) heeft als taak om psychosociale problemen bij kinderen in een vroeg stadium te herkennen. Daarbij zijn vragenlijsten een belangrijk hulpmiddel. Wij ontwikkelden een methode om online met zo min mogelijk vragen een optimaal resultaat te behalen: Psycat. Beter voor kind en ouder.

Slimme algoritmes

Psycat maakt gebruik van CAT, computerized adaptive testing. Ouders beantwoorden online vragen over hun kind. Op basis van de antwoorden schatten we in hoe groot de problemen zijn. De door ons ontwikkelde algoritmes berekenen steeds de meest logische vervolgvraag. Onnodige vragen blijven achterwege. Dat betekent tijdwinst én nauwkeurigere uitkomsten over de werkelijke problemen. De zorgprofessional krijgt de resultaten in een makkelijk leesbare grafische visualisatie. Meer weten over de methode? Lees het infoblad.

Bruikbaar in de praktijk

We ontwikkelden Psycat in eerste instantie voor onderzoeksdoeleinden. Inmiddels is het een veelgevraagd instrument om psychosociale problemen van kinderen goed in beeld te krijgen en hen op tijd te helpen. En dat is nodig. Want van de kinderen in de leeftijd tot 15 jaar kampt meer dan 6 procent met angsten, hyperactiviteit of andere problemen die hen ernstig belemmeren in hun functioneren. Psycat heeft zich al bewezen in de jeugdgezondheidszorg. Maar ook hulpverleners in de GGZ, jeugdzorg en huisartsen kunnen hun cliënten en patiënten helpen met Psycat.

Klaar voor een commerciële partij

De wetenschappelijke ontwikkeling van Psycat is afgerond en het heeft zijn waarde in de praktijk aangetoond. Nu is het moment daar dat een commerciële partij de activiteiten gaat voortzetten. Daarbij is het belangrijk dat Psycat organisatorisch goed aansluit op de zorgpraktijk, inclusief digitaal dossier. Wij kunnen als medeaandeelhouder en kennispartner betrokken blijven.

Interesse?

We gaan graag in gesprek met commerciële partijen die Psycat voor de zorg beschikbaar willen maken. Heb je interesse? Laat het ons weten en neem contact op met Stefan van der Ploeg.

Laat je verder inspireren

41 resultaten, getoond 1 t/m 5

Startkwalificering dappere dino’s en stoere schildpadden 7 en 8 november 2024

Informatietype:
Evenement
Op donderdag en vrijdag 7 en 8 november 2024 start een nieuwe startkwalificatie-2-daagse tot Dappere Dino’s  en Stoere Schildpadden trainer.
Startdatum:
-
Locatie:
TNO | Leiden - Sylviusweg 71

Terugkombijeenkomst voor stoere schildpadden en dappere dino’s trainers op 6 juni 2024

Informatietype:
Evenement
Startdatum:
Locatie:
Utrecht

Startkwalificering tot ScheidingsATLAS trainer vrijdag 15 november 2024

Informatietype:
Evenement
Startdatum:
Locatie:
TNO | Leiden - Sylviusweg 71

Startkwalificering Stoere Schildpadden trainer

Informatietype:
Evenement
Startdatum:
Locatie:
Sylviusweg, Leiden

Terugkombijeenkomst voor ScheidingsATLAS trainers

Informatietype:
Evenement
Startdatum:
Locatie:
TNO | Leiden - Sylviusweg 71