Informatietype:
Evenement
Thema:
CO2-neutrale industrie
Unit:
Energy & Materials Transition

De industrie decarboniseren op de European Industry & Energy Summit 2023

Op 7 en 8 december is de Industry and Energy Summit 2023 (EIES23) in Antwerpen het platform waar topbeslissers en experts uit Europa samenkomen om de uitdagingen van de industriële transformatie naar nul emissies te bespreken. Vragen en uitdagingen waarmee de industrie wordt geconfronteerd in de energie- en materialentransitie zullen worden behandeld en beantwoord.

Startdatum:
-
Tijd:
09:00 - 18:30
Locatie:
Waagnatie, Antwerpen

Verbinden industriële clusters

Op de Summit bieden experts en partners waaronder TNO een platform om de essentiële stukken van de puzzel die deel uitmaken van de verduurzamingsoplossing te verkennen. Ontdek de kracht van het verbinden van industriële clusters, het ontsluiten van het potentieel van groene en blauwe waterstof, het benutten van circulaire en op bio gebaseerde hulpbronnen, het gebruiken van groene ammoniak, het verkennen van opslag en het gebruik van koolstof, elektrificatie, biotechnologische vooruitgang, de rol van AI , en nog veel meer.

Recarb Europa

TNO geeft samen met organisator Industrielinqs vorm aan het thema 'Recarb Europe'. Wat zullen de nieuwe bronnen van op koolstof gebaseerde bouwstenen zijn voor de – vooral chemische – industrie als we af willen van fossiele bronnen? En hoe zal het Europese industriële systeem zich de komende decennia transformeren als we in 2050 klimaatneutraal willen zijn? Welke vormen van samenwerking zijn nodig om dit te bereiken? In vier sessies verkennen we samen met koplopers biobased grondstoffen, CCS/CCU, industriële transformatie en circulaire grondstoffen.

Doe mee en meld je aan voor TNO-sessies

  • The Value of Carbon, 7 december 13.30-15.00 uur – gemodereerd door Stephan Janbroers en Rian Visser
  • Circulaire kunststoffen en materialen, 7 december 15.30-17.00 uur – gemodereerd door Esther van den Beuken
  • CCU/CCS, 8 december 9.00-10.30 uur - gemodereerd door Brigitte Jacobs
  • Industriële Transformatie, 8 december 11.00-12.30 uur - gemodereerd door Reinier Grimbergen

Meeting tafels

Tijdens EIES23 zullen TNO en Voltachem ieder een vergadertafel hebben op het netwerkplein. Het is mogelijk om hier kleine discussiegroepen te organiseren (maximaal 8 personen) of uitgenodigde deelnemers te ontvangen. Neem contact op met Reinier Grimbergen om deel te nemen.

Dragons’ Den of Transition

Tijdens de Dragons’ Den of Transition op 8 december zullen 's middags verschillende innovators een hulpvraag aan Dragons droppen.

Laat je verder inspireren

56 resultaten, getoond 1 - 5

Kosten productie duurzame waterstof via elektrolyse in kaart

Informatietype:
Nieuws
3 juni 2024
De kosten zijn gestegen en toekomstige daling is onzeker door gebrek aan transparantie in kostenopbouw. TNO analyseerde gegevens van veertien elektrolyseprojecten en verwerkte deze in een rekenmodel.

Alternatieven voor PFAS in elektrolysers en brandstofcellen

Informatietype:
Insight
17 mei 2024

Wereldprimeur: groene waterstof van zee naar land

Informatietype:
Insight
8 mei 2024

Onderzoek TNO en HCSS: Europa onder druk door Chinese opmars in wind- en elektrolysetechnologie

Informatietype:
Nieuws
1 mei 2024

Beperk afhankelijkheid Europa van Chinese windenergie en elektrolysers

Informatietype:
Insight
1 mei 2024