Intelligente beeldvorming
Binnen onze Intelligente beeldvorming groep werken meer dan 40 bevlogen professionals. We zijn gespecialiseerd in beeldverwerking, beeldverbetering, beeldanalyse, visuele patroon herkenning en kunstmatige intelligentie. Samen met partners werken we aan technologische doorbraken voor innovaties in belangrijke maatschappelijke en economische thema's.
Innovaties voor vier thema's
We richten ons op vier thema's. Per thema vind je enkele voorbeelden van technologie waar we ons mee bezighouden.
- Defensie en maatschappelijke veiligheid: autonome waarnemingssystemen, slimme camera's, personen volgen over meerdere camera's, persoonsherkenning en gedragsherkenning software.
- Transport en mobiliteit: verkeersmanagementsystemen, coöperatieve verkeersregeling en voetgangersdetectie.
- Gezondheidszorg: telemonitoring, telecoaching en beeldgeleide interventies.
- Inspectie: complexe meetsystemen voor de industrie en infrastructuur, op basis van 2D en 3D vision, röntgen, laser en infrarood.
Ook werken we aan diverse projecten waarin complexe beeldverwerking en computer vision in zowel 2D als 3D een rol speelt. Hierbij combineren we onze gedegen kennis van sensoren en sensorsystemen met het ontwikkelen van slimme real-time algoritmen. We werken samen met bedrijven aan complete systemen en inrichten van software op computerplatformen (PC, DSP, FPGA).
Neem contact met ons op
Volg de laatste ontwikkelingen
AI is een hele interessante spiegel voor ons als mensheid
Jasper van der Waa werd vorig jaar verkozen tot Young Excellent Researcher, een initiatief van de TNO Science Academy om excellente jonge onderzoekers op een voetstuk te plaatsen. De prijs is een TNO-brede erkenning voor onderzoek van hoge kwaliteit, met een sterke impact en een grote zichtbaarheid, zowel binnen als buiten.


Onderzoeksresultaten meerjarig vraaggestuurd cybersecurity onderzoeksprogramma 2019-2022
Tussen 2019 en 2022 heeft TNO in samenwerking met het NCSC een viertal vraaggestuurde onderzoeken uitgevoerd. De onderwerpen komen uit de NCSC onderzoeksagenda: herstelvermogen, cyber foresight, supply chain risk en kwantificeren van cyberrisico's.
Het PQC-migratie handboek
In opdracht van de AIVD heeft TNO samen met het CWI een handboek samengesteld. Dit handboek biedt organisaties advies en concrete stappen om het risico van quantumcomputers voor cryptografie te beperken.


Desdemona: de ultieme bewegingssimulator
TNO verlegt definitief de grenzen van de bewegingssimulatie met de oplevering van de multi-inzetbare simulator Desdemona.


TNO publiceert Jaarverslag 2022 volledig geïntegreerd
Het Jaarverslag 2022 van TNO is verschenen. Voor het eerst betreft het een volledig geïntegreerd jaarverslag, waarbij duurzaamheid integraal in het algemene jaarverslag is verwerkt.

