TNO heeft vizier op veiligheid in Nederland

Samen met partners in het veiligheidsdomein staat TNO pal voor de veiligheid in Nederland. Het vizier is daarbij gericht op een aantal thema’s. En nu de ontwikkelingen steeds sneller gaan, is het meer dan ooit zaak om bestaande technologie aan nieuwe innovaties te koppelen.

Lees onze whitepaper 'Zonder regie is Nationale Veiligheid kwetsbaar'

download

Nieuwe ontwikkelingen binnen het veiligheidsdomein

De ontwikkelingen binnen dit domein gaan sneller dan ooit. Dit komt mede door de enorme groei van de hoeveelheid informatie en de opkomst van nieuwe technieken als artificial intelligence, augmented reality en krachtige sensoren. Deze ontwikkelingen vormen zowel een kans als een bedreiging voor de Nederlandse overheid en veiligheidsorganisaties. Samen dragen we bij aan de veiligheid in Nederland. Hoe we dit doen? Krishna Taneja, Directeur Nationale Veiligheid bij TNO, legt het uit.


 

VLIEGWIEL VOOR INNOVATIES

Binnen Nationale Veiligheid, Unit Defensie en Veiligheid ontwikkelt TNO voortdurend nieuwe kennis en innovaties die zijn gericht op veiligheids- en technologietrends. Als vliegwiel voor innovatie werken wij aan nieuwe toepassingen die een veilig Nederland waarborgen.

70 jaar expertise in Nationale veiligheid

De expertise van TNO op het gebied van veiligheidsonderzoek wordt erkend tot ver in het buitenland. Met meer dan 70 jaar ervaring in toepassingen als gedragsherkenning, monitoring, digitale transities en valideren van innovaties geldt TNO wereldwijd als één van de meest betrouwbare partners in het veiligheidsdomein voor technologie en innovatie.

Krachtenbundeling is nodig

TNO bundelt krachten binnen het veiligheidsdomein om veiligheidsvraagstukken gezamenlijk aan te pakken. Het gaat hierbij onder meer om de beveiliging van gebouwen en infrastructuur, aanpak van uitgaansgeweld en (internationaal) terrorisme. Partners waarmee TNO intensief samenwerkt zijn het Ministerie van Justitie en Veiligheid en de aangesloten nationale organisaties zoals de politie, IND en DJI. Ook met het bedrijfsleven en andere kennisinstellingen onderhoudt TNO nauwe banden, zoals met het NCTV en KMAR. We zoeken meer partners binnen het veiligheidsdomein. Ook samenwerken met TNO? Neem contact op met Krishna Taneja.

Roadmap Nationale Veiligheid

TNO heeft ontwikkelingen die van invloed zijn op de veiligheid van Nederland scherp in het vizier. Binnen de roadmap Nationale Veiligheid werken wij met 6 hoofdthema’s: Terrorismebestrijding, Cybersecurity, Crisisbeheersing, Intelligence, Weerbare professional en Strafrechtketen.

Nieuws

SECO-Institute gaat Dark Web cursus TNO onder licentie aanbieden

14 juni 2019
SECO-Institute en TNO hebben deze week een overeenkomst getekend, waarmee unieke kennis van TNO over het Dark Web beschikbaar komt voor een breder publiek. SECO-Institute zal zijn expertise op het gebied... Lees verder
Nieuws

Op weg naar het Nieuwe Melden

28 mei 2019
Bij levensbedreigende en heterdaadsituaties bel je 112. Je krijgt dan direct de meldkamer aan de lijn. Die stuurt een ambulance, de brandweer en/of de politie en regelt het verder. Het is dé lifeline voor... Lees verder
Nieuws

TNO en politie werken samen aan nieuwe technologieën voor het politiewerk

08 november 2018
TNO en politie slaan de handen in één om gezamenlijk de maatschappelijke uitdagingen rond veiligheid aan te gaan. Op 8 november jl. bezocht Paul de Krom (Voorzitter RvB TNO) Erik Akerboom (Korpschef politie).... Lees verder
Nieuws

Ondermijningslab: hét nieuwe instrument bij aanpak Ondermijning

07 november 2018
De Taskforce Ondermijning Brabant Zeeland heeft samen met  TNO en met steun van het Ministerie van Justitie en Veiligheid een Ondermijningslab opgezet. Hiermee wordt de wetenschap met innovatieve oplossingen... Lees verder

Contact

Krishna Taneja MSc Ma

  • nationale veiligheid
  • comprehensive approach
  • crisisbeheersing
  • rampenbestrijding
  • vitale infrastructuur
E-mail

70 jaar Defensie Onderzoek

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.