Nationale veiligheid: Nieuwe kennis, nieuwe toepassingen

Binnen de nationale crisisbeheersing volgen de ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op, vooral als gevolg van nieuwe informatietechnologie. Bij de unit Defensie en Veiligheid  ontwikkelen we voortdurend nieuwe kennis, gericht op veiligheids- en technologietrends, en werken we aan nieuwe toepassingen die de nationale veiligheid vergroten.

DIGITALISERING

In hoofdlijnen gaat het om oplossingen voor vraagstukken zoals maatschappelijke ontwrichting, terrorisme, criminaliteit in brede zin, digitale dreiging en cybercrime. Maar ook is er aandacht voor dominante ontwikkelingen die van invloed zijn op ons werkveld zoals digitalisering, real time intelligence en big data, menselijk functioneren en ketengerichte aanpak.

GEZAMENLIJKE ONTWIKKELING

We richten ons zowel op meerjarige ontwikkelingen als wat overheden, bedrijven en organisaties op korte termijn nodig hebben. Ook maken we technologieën, methoden of instrumenten breder toepasbaar binnen het bedrijfsleven, overheid en andere veiligheidsorganisaties zoals Defensie en de politie. TNO functioneert hierin onafhankelijk en in nauwe samenwerking met wetenschapsinstituten en bedrijven, die hun positie kunnen versterken door te kiezen voor een gezamenlijke ontwikkeling.

VERDACHT GEDRAG HERKENNEN

TNO heeft een reputatie tot ver over de nationale grenzen met toepassingen als radar, sensoren, via camera’s verdacht gedrag herkennen, monotoringsinstrumenten voor het opsporen en bestrijden van criminele activiteiten op het dark web, het testen van bewapening en uitrusting, digitale transities zoals de overgang van telefonie naar andere vormen van melden van veiligheidsincidenten en het valideren van interventiemethodieken voor de aanpak van ondermijning en terrorisme.

Nieuws

Wil je ook trainen en strijden als een cyber forecaster?

20 juli 2018
Wij dagen je uit! Het maken van goede analyses en betrouwbare voorspellingen in het cyberdomein is door de snelheid van de technologische ontwikkelingen en de verschuivende dreigingen steeds weer een uitdaging.... Lees verder
Nieuws

Is groen slotje in browser garantie veilig internet?

04 juni 2018
“Een beveiligde website herken je aan een (groen) slotje links bovenaan de pagina en voor het webadres staat https en niet http”. Het is jarenlang gebruikt als herinnering aan internetters om ze te behoeden... Lees verder
Nieuws

Innovatie in real-time intelligence biedt politie een ‘Dynamisch Draaiboek’ bij grootschalige incidenten

31 mei 2018
Samen met de politie en Tensing, specialist in geo-informatie en GIS-technologie, start TNO het project ‘Dynamisch Draaiboek’. Dit is een innovatieve informatievoorziening die ondersteuning biedt bij... Lees verder

Krishna Taneja MSc Ma

Contact

Krishna Taneja MSc Ma

  • nationale veiligheid
  • comprehensive approach
  • crisisbeheersing
  • rampenbestrijding
  • vitale infrastructuur
E-mail

70 jaar Defensie Onderzoek

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren. Ons privacystatement is aangepast aan de nieuwe privacywetgeving in de EU.