Samen met partners in het veiligheidsdomein staat TNO pal voor de veiligheid in Nederland. Het vizier is daarbij gericht op een aantal thema’s. En nu de ontwikkelingen steeds sneller gaan, is het meer dan ooit zaak om bestaande technologie aan nieuwe innovaties te koppelen.

Nieuwe ontwikkelingen binnen het veiligheidsdomein

De ontwikkelingen binnen dit domein gaan sneller dan ooit. Dit komt mede door de enorme groei van de hoeveelheid informatie en de opkomst van nieuwe technieken als artificial intelligence, augmented reality en krachtige sensoren. Deze ontwikkelingen vormen zowel een kans als een bedreiging voor de Nederlandse overheid en veiligheidsorganisaties. Samen dragen we bij aan de veiligheid in Nederland.

70 Jaar expertise in nationale veiligheid

De expertise van TNO op het gebied van veiligheidsonderzoek wordt erkend tot ver in het buitenland. Met meer dan 70 jaar ervaring in toepassingen als gedragsherkenning, monitoring, digitale transities en valideren van innovaties geldt TNO wereldwijd als één van de meest betrouwbare partners in het veiligheidsdomein voor technologie en innovatie.

Binnen Nationale Veiligheid, Unit Defensie en Veiligheid ontwikkelt TNO voortdurend nieuwe kennis en innovaties die zijn gericht op veiligheids- en technologietrends. Als vliegwiel voor innovatie werken wij aan nieuwe toepassingen die een veilig Nederland waarborgen.

Krachtenbundeling is nodig

TNO bundelt krachten binnen het veiligheidsdomein om veiligheidsvraagstukken gezamenlijk aan te pakken. Het gaat hierbij onder meer om de beveiliging van gebouwen en infrastructuur, aanpak van uitgaansgeweld en (internationaal) terrorisme. Partners waarmee TNO intensief samenwerkt zijn het Ministerie van Justitie en Veiligheid en de aangesloten nationale organisaties zoals de politie, IND en DJI. Ook met het bedrijfsleven en andere kennisinstellingen onderhoudt TNO nauwe banden, zoals met het NCTV en KMAR. We zoeken meer partners binnen het veiligheidsdomein. Ook samenwerken met TNO? Neem contact op met Rogér Pellemans.

Roadmap Nationale Veiligheid

TNO heeft ontwikkelingen die van invloed zijn op de veiligheid van Nederland scherp in het vizier. Binnen de roadmap Nationale Veiligheid werken wij met 6 hoofdthema’s: Terrorismebestrijding, Cybersecurity, Crisisbeheersing, Intelligence, Weerbare professional en Strafrechtketen.

Lees meer

Lees onze whitepaper 'Zonder regie is Nationale Veiligheid kwetsbaar'

TNO Insights

Het politiepaard: fit, dapper en duurzaam inzetbaar

28 juli 2020
Een hartslagband, een gps, een versnellingsmeter en een app. De komende twee jaar verzamelen de politie, paardensportfysioloog Carolien Munsters en TNO zo veel informatie over politiepaarden tijdens training... Lees verder
Nieuws

Samenwerking JenV, Politie en TNO koppelt bestaande technologie aan nieuwe innovaties

02 september 2021
Uitdagingen op het terrein van veiligheid worden steeds groter, en de impact van technologie daarop ook. Hiervoor is meer en beter onderzoek nodig. Om cybersecurity, crisisbeheersing en de strijd tegen... Lees verder
Nieuws

Rogér Pellemans nieuwe directeur Nationale Veiligheid

11 november 2020
Rogér Pellemans (46) treedt met ingang van 1 februari 2021 in dienst bij TNO als marktdirecteur Nationale Veiligheid bij de unit Defensie & Veiligheid. Rogér heeft brede ervaring in het veiligheidsdomein,... Lees verder
Nieuws

Politie, TNO en TU Delft samen voor innovatie in nationale veiligheidsvraagtukken

13 oktober 2020
TNO, Nationale Politie en Technische Universiteit Delft, onder leiding van het TU Safety & Security Institute, gaan samen werken aan innovatie in nationale veiligheidsvraagstukken. De drie organisaties... Lees verder

Contact