Energie: ‘Wij werken aan de transitie naar duurzame energie’

“De uitdaging waar we voor staan als maatschappij is een transitie naar duurzame energie. Die transitie houdt in dat we minder fossiele brandstoffen en meer duurzame alternatieven willen gaan gebruiken. Wij worden gevraagd door bedrijven en overheden om hiervoor technologie en kennis aan te leveren. Een uitdaging en rol die TNO past!” aldus Mart van Bracht, managing director Energie.

Energiezekerheid

Het wordt steeds moeilijker fossiele brandstoffen te winnen. Met technologie van TNO kunnen we meer olie en gas uit de grond halen. Dat is niet alleen goed voor de bedrijven die dat gas of olie nodig hebben, maar ook voor de Nederlandse staatskas waar nu extra geld naar terugvloeit. Deze eigen energiebron maakt dat we niet geheel afhankelijk zijn van buitenlandse partijen zoals bijvoorbeeld Rusland. We kijken nauwkeurig naar de veiligheid en effecten op ons leefmilieu, zodat bestuurders kunnen vaststellen of winning gewenst is.

Transitie

Op de langere termijn wordt het steeds moeilijker om de wereld van fossiele brandstoffen te blijven voorzien. Er zit wel genoeg in de grond, maar economisch en ook ecologisch wordt het steeds minder interessant dat eruit te halen. “De komende decennia zullen we daarom werken met een hybride systeem, waarin de rol van fossiele brandstoffen steeds kleiner en die van duurzame brandstoffen steeds groter zal worden.” aldus Van Bracht. “Voor die transitie leveren wij kennis en technologie die met onze partners wordt ingezet in innovaties als de SolaRoad en de PowerMatcher, een mooie rol!”

Meer weten over onze innovaties? Lees hieronder verder of neem contact met ons op.

Dr. Mart van Bracht

Contact

Dr. Mart van Bracht

Neem contact op

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.