Buildings & Infrastructure

De gebouwde omgeving is een cruciale sector voor onze economie. Dagelijks leven wij in een omgeving en gebouwen die door de bouw zijn gerealiseerd. De waarde van gebouwen en infrastructuur vertegenwoordigen een belangrijk deel van ons kapitaal en bepalen mede de economische kracht van onze maatschappij en vitaliteit en gezondheid van mensen.

De bouw kan in belangrijke mate bijdragen aan de verduurzaming van onze maatschappij door reductie van energieverbruik, opwekking van duurzame energie en verminderen van afval en bevorderen van circulariteit van materiaalgebruik. Niet alleen in de uitvoering maar juist ook door duurzaamheid te integreren in het ontwerp van gebouwen en infrastructuur.

Naast verduurzaming is de instandhouding van bestaande infrastructuur en gebouwen een uitdaging. Gebouwvoorraad en ook bestaande infrastructuur verouderen. Door innovatie en onderzoek draagt TNO bij aan instandhouding en kosteneffectieve reparatie en renovatie.

Meer en meer doen wij dit samen met onze partners en klanten in fieldlabs. Goede voorbeelden daarvan zijn monitoring van de Brienenoordbrug, BuildInG in Groningen, waar samen met Hanze Hogeschool gewerkt wordt aan ontwikkeling van versterkingstechnieken, en de Nero Zero woning in Heerhugowaard, waar innovatieve ventilatie- en klimaatsystemen worden gedemonstreerd.

Meer weten over wat wij doen op het gebied van Buildings & Infrastructure? Lees hieronder verder, of neem contact met ons op.

Sensoren luisteren naar slijtage
Nieuws

Vervangende nieuwbouw: het begint bij bewoners

12 maart 2019
Het verduurzamen van de kleine 2,5 miljoen huurwoningen van de woningcorporaties levert een wezenlijke bijdrage aan de energietransitie. Dan is het enthousiasmeren van bewoners en dus goede communicatie... Lees verder
Nieuws

Curaçao kiest voor TNO in transitie naar een duurzame leefomgeving

03 juli 2018
Op woensdag 21 juni tekenden de heer Eugene Rhuggenaath (minister-president van Curaçao) en Wim Nagtegaal namens TNO in het bijzijn van minister-president Rutte een baanbrekende Memorandum of Understanding.... Lees verder
Nieuws

Burgemeester Heerhugowaard opent NeroZero-lab met bakken pannenkoek

08 maart 2018
Fijn stof kan schadelijk zijn voor de gezondheid. 90% van de blootstelling aan fijnstof doen we op in gebouwen. Diverse onderzoeken laten zien dat binnen-bronnen, naast fijn stof dat van buiten komt, ook... Lees verder

Contact

Drs. Peter Paul van 't Veen

  • bouw
  • infrastructuur
E-mail

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.